Nogometni svet: Betis odpustil Mela, Labbadia podaljšal

Pri španskem Betisu niso bili zadovoljni z delom Pepeja Mela, zato so ga odpustili. Abreu podpisal za svoj že 22. klub.

Objavljeno
11. januar 2016 10.28
G. L.
G. L.

Sevilla - Pepe Mel je zaradi slabih rezultatov njegovega Reala Betisa v letošnji sezoni moral zapustiti klop seviljskega prvoligaša. 52-letnega strokovnjaka bo na klopi Andaluzijcev zamenjal dosedanji prvi trener B ekipe Juan Merin.

Mela je odnesel sobotni poraz proti Getafeju z 0:1, s katerim je Betis trenutno zasidran na 15. mestu v 20-članski španski elitni ligi.

Z delom glavnega trenerja so precej bolj zadovoljni pri severnonemškem velikanu Hamburgu, saj so s prvim človekom stroke Brunom Labbadio podaljšali sodelovanje do leta 2017. 49-letni nekdanji strokovnjak Darmstadta, Greuther Fürtha, Bayerja iz Leverkusna in Stuttgarta je moštvo HSV prevzel aprila lani in ga rešil izpada iz bundeslige, letos pa po 17 odigranih tekmah z njim uspešno krmari na desetem mestu lestvice.

Spomladanski del sezone bo pričel 22. januarja, ko na severu Nemčije gostuje vodilni Bayern iz Münchna.

Abreu z novim klubom

Že 39-letni urugvajski napadalec Sebastian Abreu je podpisal pogodbo s paragvajsko ekipo Sol de America. Vse lepo in prav, če ne upoštevamo dejstva, da je to že njegov 22. klub v karieri.

Nekdanji urugvajski reprezentant je bil nazadnje član Nationala, ki ga je najprej posodil argentinskemu Rosariu, nato pa še paragvajskemu Aucasu. V Evropi je igral za Deportivo La Coruno, Real Sociedad in solunski Aris.

El Loco (norec), kot kličejo izkušenega Južnoameričana je za svojo reprezentanco do leta 2012, ko se je upokojil, odigral 70 tekem in zabil 26 zadetkov. Največji uspeh je dosegel na mundialu leta 2010 v Južnoafriški republiki, ko je izpadel šele v polfinalu, pred tem pa je v četrtfinalu proti Gani zadel odločilno enajstmetrovko.

Schweinsteiger na stranskem tiru

Nemški reprezentant Bastian Schweinsteiger bo morda moral izpustiti veliki nedeljski derbi med Manchester Unitedom in Liverpoolom, saj je na zadnji tekmi rdečih vragov proti Sheffield Unitedu utrpel poškodbo. Nemški reprezentant jo je skupil nekaj minut pred koncem tekme, a vseeno pomagal domačim do zmage z 1:0, saj je njihov trener Louis van Gaal že pred tem opravil vse tri zamenjave.

Izkušeni vezist bo zagotovo izpustil jutrišnjo prvenstveno tekmo Manchestra proti Newcastlu, njegova usoda za derbi z Liverpoolom na Anfield Roadu pa še ni povsem jasna.