Nogometni svet: Na klop Swanseaja bo sedel Carvalhal

Angleški prvoligaš Swansea je v velikih težavah, Paula Clementa bo na klopi zamenjal Carlos Carvalhal.

Objavljeno
28. december 2017 18.16
Swansea Carvalhal Hired
N. Gr.
N. Gr.

Swansea - Angleško nogometno prvenstvo se je že prevesilo v drugo polovico, najbolj natrpan urnik ob koncu leta pa je pri Swanseaju dokončno povzročil menjavo na trenerski klopi. Paul Clement je moštvo lani rešil pred izpadom in nekaj časa je moštvo iz Walesa igralo všečen nogomet, nato pa so se začele poznati zgrešene kadrovske poteze v poletnem prestopnem roku.

Ko je barka Swanseaja začela toniti, Clement nikakor ni našel čudežne paličice, pesti jih predvsem neučinkovitost v napadu. Klub bo reševal Portugalec Carlos Carvalhal, ki je v preteklih dveh sezonah pripeljal Sheffield na rob uvrstitve v prvo ligo, pred dnevi pa po seriji sedmih porazov ostal brez službe. Omenjali so se tudi izkušeni angleški trenerski mački, a nihče ni želel sesti na zelo vročo klop Swanseaja, ki ima bržkone najslabšo ekipo v angleški prvi ligi in se bo le stežka rešil pred izpadom.

Ten Hag na klopi Ajaxa

Pred dnevi je vodstvo Ajaxa poskrbelo za čistko v klubu, po porazu proti Twenteju v nizozemskem pokalu sta odšla legendardni Dennis Bergkamp in trener Marcel Keizer. Rezultate najtrofejnejšega nizozemskega kluba bo poizkušal rešiti Erik ten Hag, ki je z Ajaxom podpisal dve in pol leti dolgo pogodbo, pred tem je vodil moštvo Utrechta.