Nogometni svet: Ibrahimović spet najboljši na Švedskem, v Marseillu aretacije zaradi prestopa

Ibrahimović je nagrado osvojil tretjič. Hamburgu 55 tisočakov kazni zaradi zamaha s šalom, Marseille v primežu policije.

Objavljeno
20. januar 2015 12.02
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Stockholm - Švedski nogometni superzvezdnik bosanskih korenin Zlatan Ibrahimović je s svojimi predstavami na nogometnih zelenicah vnovič prepričal svoje rojaki. Ti so ga še tretjič izbrali za najboljšega športnika Švedske. 33-letnik ima ob tem še devet nagrad za najboljšega nogometaša leta na Švedskem.

Na slovesnosti v Stockholmu je bila med športnicami drugič najboljša smučarska tekačica Charlotte Kalla.

Hamburg kaznovan zaradi objestnosti navijača

Nemški prvoligaš Hamburg, ki se v zadnjih sezonah sooča s hudimi finančnimi težavami, se je moral sprijazniti s kaznijo 55 tisoč evrov, kolikor mu je nemška nogometna zveza naložila zaradi zamaha s šalom njihovega navijača proti Francku Riberyju.

Incident se je zgodil na oktobrski pokalni tekmi proti Bayernu iz Münchna, ko je omenjeni navijač vdrl na igrišče in Francoza napadel ob proslavljanju tretjega gola Bavarcev za zmago s 3:1. Proti nizkoraslemu krilnemu napadalcu je najprej uperil oba sredinca, nato pa ga s šalom še oplazil po obrazu. Varnostniki so nekulturnega navijača sicer kmalu obvladali, a se klub iz severa Nemčije kljub temu ni izognil kazni zaradi pomanjkljive varnosti in slabe organizacije dvoboja na štadionu Imtech Arena.

»Ne bi se smelo zgoditi, a ni bilo tako hudo. Po tekmi takšne stvari hitro pozabiš, ta dvoboj pa zame že tako ni bil lahek, dobil sem precej udarcev tudi na igrišču,« se je dogodka spomnil Ribery.

              Neljubi dogodki na oktobrski tekmi med Hamburgom in Bayernom. Foto: AFP

 

Sporen prestop Gignaca dviga obilo prahu

Še s precej hujšimi težavami kot Hamburg se ukvarjajo pri francoskem prvoligašu Marseillu. Zaradi spornega prestopa Andreja-Pierra Gignaca iz Toulousa v klub z Azurne obale leta 2010 je policija danes aretirala deset ljudi, vključno z zastopniki nogometašev. V prestop naj bi bile vpletene kriminalne združbe.

Vodstvo kluba se je od tedaj sicer zamenjalo, kljub temu pa se zaslišanju ni mogel izogniti niti sedanji predsednik Vincent Labrun. »Med aretiranimi so zastopniki igralcev in njihovi sodelavci, pa tudi ljudje, ki so povezanimi s kriminalnim udejstvovanjem,« je francoski tiskovni agenciji AFP povedal eden izmed virov v policiji.

Marseille je trenutno na drugem mestu v francoskem prvenstvu, le točko za vodilnim Lyonom.