Nogometni svet: Özil spet najboljši v Nemčiji

Nemški nogometaš leta je postal Mesut Özil, ki je v izboru premagal Thomasa Müllerja in Jonasa Hectorja.

Objavljeno
14. januar 2016 19.54
Š. Ro.
Š. Ro.

Berlin - Nemška nogometna zveza je za najboljšega nogometaša v letu 2015 izbrala Mesuta Özila. Član londonskega Arsenala je omenjeno priznanje dobil četrtič v zadnjih petih letih.

Drugo mesto je osvojil Bayernov Thomas Müller, tretje pa Kölnov Jonas Hector. V spletnem glasovanju je Özil dobil 45,9 odstotka glasov, skupno pa je glasovali 51.000 navijačev. Müllerju je dobil 15,9 odstotka, Hector pa 13,6.

Lani je nagrado osvojil Toni Kroos.

Elneny v Arsenalu

Özil pa je sicer v Arsenalu dobil novega soigralca, Londončani so se okrepili z egipčanskim igralcem Mohamedom Elnenyjem. Ta je nazadnje igral za švicarski Basel, britanski mediji pa poročajo, da je vrednost prestopa 23-letnega igralca približno 6,6 milijona evrov. Elneny naj bi zaigral že na nedeljski tekmi proti Stoke Cityju.

Egipčan je pri Baslu igral od leta 2013, ekipi pa pomagal do treh zaporednih prvenstvenih naslovov. V tej sezoni je igral na 28 tekmah in dosegel šest golov.

Carroll spet poškodovan

Angleški nogometni prvoligaš West Ham je znova ostal brez napadalca Andyja Carrolla, ki si je ob si sinočnji zmagi njegovega kluba proti Bournemouthu (3:1) poškodoval zadnjo stegensko mišico, manjkal pa bo en mesec, so zapisali na spletni strani kluba.

Carroll, občasni angleški reprezentant, je na tej tekmi odigral le 12 minut, nato pa zapustil igrišče. Napadalec ima sicer precej težav s poškodbami, v zadnjih treh letih je le 31-krat nastopil v prvi postavi svojih klubov.