Nogometni svet: Platini se bo pritožil

Nekdanji francoski reprezentant Claude Makelele bo odslej tehnični direktor in svetovalec pri Monacu.

Objavljeno
09. januar 2016 14.39
J. P.
J. P.

Nyon - Predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA) Michel Platini je napovedal, da se bo v ponedeljek pritožil na osemletno prepoved delovanja v nogometu zavoljo domnevnega prejemanja podkupnin s strani prvega moža svetovne družine (v odstopu) Seppa Blatterja. Danes je Francozov odvetnik Thibaud d'Ales potrdil, da se bo Platini pritožil, ker je te dni prejel razloge za prepoved športnega udejstvovanja. »Prebrala bova razloge, jih analizirala in nato v ponedeljek vložila pritožbo,« je poudaril D'Ales. Platini je s sankcijami ostal brez možnosti, da bi nasledil Blatterja na predsedniškem stolčku pri FIFA.

Monaco prepričal Makeleleja

Monaco - Francoski nogometni prvoligaš Monaco je v svoje vrste zvabil nekdanjega reprezentanta Clauda Makeleleja, ki bo odslej opravljal vlogo tehničnega direktorja, obenem bo tudi svetovalec podpredsedniku kluba Vadimu Vasiljevu. »Vesel sem, da sem se pridružil tako velikemu kolektivu. Ključno je bilo moje srečanje z Vasiljevom, pritegnil me je dolgoročni projekt. To je nov korak v moji karieri, ta vloga je zame optimalna, navdušen sem nad sodelovanjem s tako dobrim trenerjem, kot je Leonardo Jardim. Monaco vselej meri na uvrstitev v ligo prvakov, storil bom vse, da se to zgodi,« je poudaril nekdanji zvezdnik Reala in Chelseaja, po koncu aktivne kariere pa pomočnik trenerja v PSG in trener Bastie.

Zidane: Mojim sinovom je težje

Madrid - Novopečeni trener madridskega velikana Reala, nekdanji francoski superzvezdnik Zinedine Zidane, je v pogovoru za Frankfurter Allgemeine Zeitung dejal, da imajo njegovi štirje sinovi precej težje delo v tem športu, kot ga je imel v času aktivne kariere sam. Ves njegov podmladek, star med deset in dvajset let, se podi za žogo pri »kraljevskem klubu«, Francoz pa je prepričan, da četverico na poti do sanj čaka precej zahtevnejši zalogaj kakor njega. »Zanje delo ni dvakrat, temveč desetkrat težje,« je poudaril Zizou, ki glavni razlog vidi v tem, da sinovi niso in ne morejo biti tako lačni uspeha, kot je bil sam, zato bodo morali tudi najti nove poti, kako uspeti.