Nogometni svet: PSG brez zvezdniške trojice

V jutrišnjem pokalnem dvoboju s St. Etiennom PSG ne bo računal na Edinsona Cavanija, Davida Luiza in Thiaga Motto.

Objavljeno
07. april 2015 22.11
SOCCER-FRANCE/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Pariz - Francoski nogometni prvak PSG v jutrišnjem dvoboju domačega pokalnega tekmovanja s St. Etiennom ne bo mogel računati na pomoč zvezdniške trojice: urugvajskega napadalca Edinsona Cavanija, brazilskega branilca Davida Luiza in italijanskega zveznega igralca brazilskega rodu Thiaga Motte, ki imajo vsi težave s poškodbo stegenske mišice, ki so jo staknili na nedeljski ligaški tekmi z Marseilleom (3:1). Motta bo odsoten dva tedna, Luiz en mesec, ni pa še znano, kako dolgo bo moral počivati Cavani.

Đurovski ni več makedonski selektor

Skopje - Makedonska nogometna zveza je prekinila sodelovanje z dosedanjim selektorjem Boškom Đurovskim, ki so mu stolček spodnesli slabi rezultati. Njegovi izbranci so namreč v enajstih dvobojih zgolj dvakrat zmagali, trikrat remizirali in kar šestkrat izgubili. Zaradi predčasne prekinitve pogodbe bo morala zveza strokovnjaku izplačati 21.000 evrov. Makedonija sicer s tremi točkami drži peto mesto v skupini C kvalifikacij za euro prihodnje leto v Franciji.

Muniain na vsaj polletni prisilni počitek

Bilbao - Mladi zvezdnik španskega prvoligaša Athletica Bilbaa Iker Muniain si je v zadnjem ligaškem obračunu s Sevillo strgal kolenske vezi, zaradi česar bo z nogometnih zelenic odsoten vsaj pol leta. »Strgal si je vezi v levem kolenu in bo po prvih ocenah manjkal od šest do sedem mesecev,« so žalostno novico potrdili v klubu. Athletic je sicer izgubil z 0:2, 22-letni krilni napadalec pa je igrišče zapustil v solzah.