Nogometni svet: PSG rekordno (VIDEO)

Nogometaš Atletica Felipe Luis bo moral kazensko počivati tri tekme zaradi brutalnega prekrška nad Lionelom Messijem.

Objavljeno
04. februar 2016 13.55
J. P.
J. P.

Pariz - Nogometaši pariškega nogometnega velikana PSG so s sinočnjim domačim uspehom nad Lorientom (3:1) postavili nov rekord francoskega prvoligaškega tekmovanja po številu tekem brez poraza - kar 33. S tem so popravili prejšnjo najboljšo znamko Nantesa (32) med julijem 1994 in aprilom 1995. »Imam mešane občutke, a imajo fantje za to opravičilo. Lov na rekord so imeli v glavah, zato so bili na trenutke nezbrani,« je poudaril Laurent Blanc, trener zasedbe, ki je zmagala v že 15 zaporednih obračunih v vseh tekmovanjih in ima na prvoligaški razpredelnici že 24 točk naskoka pred prvim izzivalcem Monacom.

Sankcije zoper Felipeja Luisa razburile Atletico

Madrid - Soigralec slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka pri madridskem Atleticu, Brazilec Felipe Luis, bo moral kazensko počivati tri tekme, ker je v ligaškem derbiju z Barcelono brutalno pokosil tekmečevega argentinskega mojstra Lionela Messija, s čimer si je prislužil neposreden rdeč karton. Pri madridskem kolektivu so nad sankcijami ogorčeni, športni direktor Jose Luis Caminero je že napovedal uradno pritožbo: »Podobne štarte je potrebno kaznovati na enak način. Doslej so zahtevali eno tekmo prepovedi, Felipe je dobil tri.« Atletico bo v sobotnem dvoboju z Eibarjem močno oslabljen: poleg Luiza v kadru ne bo niti kaznovanih Diega Godina in Juanfrana ter poškodovanega Stefana Savića (stegenska mišica).

Rasistične žaljivke prekinile dvoboj

Rim - Sodnik Massimiliano Irrati je bil sinoči prisiljen za pet minut prekiniti dvoboj serie A med Laziem in Napolijem (0:2), ker so se domači navijači z rasističnimi žaljivkami spravili na tekmečevega temnopoltega branilca, Senegalca Kalidouja Koulibalyja. Sodniško potezo so v domačem moštvu izžvižgali, gostje pa so ji zaploskali. »Čestitke sodniku, kajti vse skupaj se je sprevrglo v sramoto. Vsem nam je bilo žal za Kalidouja, ki pa je incident dobro prenesel in ga neprimerni vzkliki niso iztirili,« je poudaril trener Napolija Maurizio Sarri, njegov kolega na klopi Lazia Stefano Pioli pa je razmišljal drugače: »Jasno, do česa takšnega ne bi smelo priti. Spoštovanje in izobrazba bi morali biti cenjeni vrednoti, vendar pa nisem prepričan, da bi sam na sodnikovem mestu dvoboj prekinil, saj bi tako zgolj dal težo nestrpnežem, ki pa so bili v veliki manjšini.«