Nogometni svet: Real nad Romo brez Balea in Marcela, Schelotto moral zapustiti Palermo

Madridski Real bo na prvi tekmi osmine finala lige prvakov proti Romi igral v oslabljeni postavi.

Objavljeno
10. februar 2016 10.47
Posodobljeno
10. februar 2016 11.00
M. Ž.
M. Ž.

Madrid - Španski mediji danes veliko pozornosti posvečajo težavam madridskega Reala, ki bo prihodnjo sredo na prvi tekmi osmine finala lige prvakov proti Romi nastopil brez Garetha Balea in Marcela.

Valižan Bale je bil na začetku koledarskega leta v izjemni formi in je bil s trinajstimi goli na petem mestu najboljših strelcev španskega prvenstva, nato pa ga je 17. januarja na ligaški tekmi s Sportingom iz Gijona ustavila poškodba mečne mišice.

Pri Realu so načrtovali, da bo njegovo okrevanje trajalo približno tri tedne, vendar pa je prišlo do zapletov in Bale še ni pripravljen za vrnitev. Zdaj so v klubu upajo, da bo okreval do 27. februarja, ko jih čaka prvenstveni dvoboj z mestnim tekmecem Atleticom.

Poleg Balea bo prvo obračun lige prvakov z Romo izpustil tudi branilec Marcelo, ki si je na nedeljski prvenstveni tekmi z Granado izpahnil desno ramo in bo moral počivati približno tri tedne. Glavni trener Reala Zinedine Zidane se bo moral tako odločiti, kdo bo zapolnil nastalo vzel na položaju levega bočnega branilca, potencialni kandidati so Danilo, Nacho in Alvaro Arbeloa.

Schelotto moral oditi iz Palerma

Palermo - Argentinski trener Guillermo Schelotto je moral zapustiti italijanskega prvoligaša Palermo, za katerega igrata slovenska nogometaša Siniša Anđelković in Aljaž Struna.

Guillermo Schelotto se je moral posloviti od Palerma, saj njegova trenerska diploma ni ustrezala kriterijem Evropske nogometne zveze (UEFA). Za seboj ima tri leta trenerskega dela, ki ga je opravil pri argentinskem prvoligašu Lanusu, po kriterijih Uefe pa bi moral imeti pet let izkušenj vodenja klubov v najvišjih ligah - to je zahteva za trenerje, ki ne prihajajo iz Evrope.

42-letni Argentinec je 11. januarja zamenjal Davideja Ballardinja, uradno pa je trenersko mesto zasedel Giovanni Tedesco, dokler ne bi bile razrešene birokratske zadeve pri Schelottu.