Nogometni svet: Roma gradi nov stadion, Reja bo vodil Atalanto

Predsednik AS Rome James Pallotta je razkril načrte za nov stadion, podoben koloseju. Edi Reja bo vodil Atalanto.

Objavljeno
04. marec 2015 09.40
Posodobljeno
04. marec 2015 10.40
afp reja
N. Gr., Delo.si
N. Gr., Delo.si

Rim - Predsednik nogometnega kluba AS Roma je na novinarski konferenci razkril načrte za nov stadion, ki bo zgrajen po vzoru rimskega Koloseja. Na njem bi Roma prvo tekmo lahko odigrala že v sezoni 2016/17.

Predsednik James Pallotta je javnost o napredku obvestil po petkovem srečanju z županom Rima, kjer je dobil zeleno luč za nadaljevanje projekta gradnje stadiona, ki bo nosil ime Stadio della Roma. Trenutno Roma igra na nekoliko zastarelem olimpijskem stadionu, navijače pa moti predvsem oddaljenost od igrišča, saj je med zelenico in tribunami še široka atletska steza.

»Projekt gradnje napreduje zelo dobro, pogovarjamo se z gradbenimi podjetji in zaključujemo pogajanja o ceni. Veliko je bilo govora tudi o tehnologiji, vseh podrobnosti pa žal še ne morem razkriti. Navijačem želimo ponuditi moderen objekt, v katerem bo vladala fantastična atmosfera, gledalci pa bodo ne glede na izbiro sedežev imeli dober pregled nad igro. To je bil glavni cilj pri zasnovi stadiona«, je novinarjem povedal Pallotta.

Stadio della Roma bo sprejel 52,500 gledalcev na nogometnih tekmah, ob večjih dogodkih pa bodo kapaciteto povečali na 60,000. Ob stadionu bo zrasla tudi vas Roma, v kateri bo ogromna trgovina proizvajalca Nike, bari, restavracije, park in hiša slavnih nogometašev Rome. Gradbena dela naj bi se pričela že letos, Roma pa bo po najbolj optimističnih napovedih na novem objektu igrala že v drugi polovici sezone 2016/17.

Edy Reja bo vodil Atalanto

Italijanski prvoligaš Atalanta je po četrtem zaporednem porazu odpustil trenerja Stefana Colantuona, zamenjal ga bo Edy Reja.

Colantuono je klub iz Bergama prevzel pred petimi leti in ga takoj pripeljal nazaj v serie A, po lanskem 11. mestu pa gre Atalanti letos slabše. Na zadnjih šestih tekmah so vknjižili le tri točke in se bodo do konca sezone borili za obstanek v prvi ligi, zato se je vodstvo kluba odločilo za menjavo na trenerskem mestu.

Zamejski Slovenec je bil v lanski sezoni trener rimskega Lazia, v zimskem prestopnem roku pa je bil tik pred tem, da prevzame vodenje splitskega Hajduka. Devetinšestdesetletni Reja bo Atalanto vodil do konca sezone.