Nogometni svet: Ronaldo predčasno ne bo zapustil »galaktikov«

Francoski reprezentant Franck Ribery je po dvomesečnem prisilnem počitku opravil prvi trening s soigralci pri Bayernu.

Objavljeno
08. februar 2016 23.30
J. P.
J. P.

Madrid - Portugalski nogometni superzvezdnik Cristiano Ronaldo bo, govoricam o vrnitvi na Otok k Manchester Unitedu ali selitvi k francoskemu velikanu PSG navkljub, tudi prihodnji dve sezoni nosil majico madridskega Reala. Trikratni dobitnik zlate žoge za najboljšega svetovnega nogometaša leta je namreč to danes potrdil v pogovoru za špansko Marco. »Z Realom imam veljavno pogodbo še dve sezoni, šele nato se bom odločal, kako naprej,« je poudaril 31-letni Portugalec, član »galaktikov« že od leta 2009.

Ribery spet v pogonu

München - Francoski reprezentant Franck Ribery je po dvomesečnem prisilnem počitku danes opravil prvi trening s soigralci pri nemškem prvaku Bayernu. Nazadnje je bil v tekmovalnem pogonu lanskega 9. decembra, ko pa si je v dvoboju lige prvakov z zagrebškim Dinamom poškodoval stegensko mišico. Morda bo 32-letni Francoz prvi obračun v novem koledarskem letu odigral že v sredo v četrtfinalu pokalnega tekmovanja z drugoligašem Bochumom.

Zouma bo počival pol leta

London - Chelseajev francoski branilec Kurt Zouma bo zavoljo težje poškodbe kolena, ki jo je utrpel v včerajšnjem prvoligaškem derbiju z Manchester Unitedom (1:1), vsaj pol leta izven tekmovalnega pogona. Enaindvajsetletnik si je križne vezi desnega kolena poškodoval, potem ko je po skoku nerodno pristal na tleh, z igrišča pa so ga morali odpeljati na nosilih.

Silva še štiri leta pri Sportingu

Lizbona - Portugalski reprezentant Adrien Silva je sodelovanje z lizbonskim Sportingom podaljšal še do leta 2020, v novi pogodbi pa je tudi klavzula za predčasen odkup v vrednosti 45 milijonov evrov. Šestindvajsetletni zvezni igralec je doslej petkrat oblekel majico z državnim grbom.