Nogometni svet: Sirigu tarča predrznih zmikavtov

James Rodriguez najprepoznavnejši obraz leta v Kolumbiji, Marta jo je v prometni nesreči dobro odnesla.

Objavljeno
08. december 2014 23.35
FBL-FRA-LIGUE1-PSG-NANTES
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Pariz - Vratar francoskega nogometnega velikana PSG in italijanske izbrane vrste Salvatore Sirigu je bil tarča predrznih vlomilcev, ki sta se približala igralčevemu vozilu, prestižnem porscheju 911, ki je stalo pred semaforjem, razbila steklo, z zadnjega sedeža izmaknila torbo in pobegnila neznano kam. Kot je poudaril 27-letni čuvaj mreže, ni imel v torbi ničesar vrednejšega, nekaj denarja in drugih stvari, ki pa na srečo niso bile nepogrešljive. Pariška policija je javnost že pomirila, da Sirigu ni bil vnaprej izbrana žrtev napada, temveč naključna tarča zmikavtov na skuterjih in motociklih, ki jih je polno prav v predmestju Aubervilliers.

Marta le lažje poškodovana

Petkratna dobitnica nagrade za najboljšo nogometašico na svetu in ena od nominirank tudi letos, Brazilka Marta, je imela precej sreče v nesreči, saj jo je kot udeleženka prometne nezgode odnesla brez hujših poškodb. Z osebnim vozilom je namreč blizu Santane do Ipaneme zdrsnila s ceste in se prevrnila, ob tem povsem preoblikovala »jeklenega konjička«, sama pa utrpela le lažje poškodbe rame. »Dobro mi gre. Imela sem pomoč angela varuha, lahko bi se končalo precej huje,« si je oddahnila 28-letna članica švedskega Rosengarda, ki se je v domovino vrnila na reprezentančno akcijo.

James Rodriguez najprepoznavnejši v Kolumbiji

Napadalec madridskega Reala James Rodriguez je v rodni Kolumbiji prejel laskavi naziv najprepoznavnejšega obraza v iztekajočem se letu. Triindvajsetletni reprezentant je postal ljubljenec rojakov z izjemnimi predstavami na brazilskem mundialu, na katerem je bil še posebej zaslužen za zgodovinski prvi preboj Kolumbije v četrtfinale. »Osebnost leta ni postal naključno, izbrali smo ga na podlagi njegovega izjemnega talenta, discipline in vodstvenih sposobnosti,« so odločitev utemeljili pri časniku El Tiempo. Vendar pa Rodriguez te dni nima zgolj razlogov za dobro voljo, zaradi poškodbe mečne mišice, ki jo je utrpel na zadnjem prvenstvenem obračunu s Celto, bo namreč z igrišč odsoten vsaj tri tedne, torej bo moral izpustiti skorajšnje klubsko svetovno prvenstvo v Maroku.