Nogometni svet: Pellegrini ostaja v ManCityju

Ruska nogometna zveza je za naslednika Fabia Capella izbrala Leonida Sluckega. David De Gea na uvodu ne bo zaigral.

Objavljeno
07. avgust 2015 12.10
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Manchester - Bogati šejki na čelu angleškega prvoligaša Manchester Cityja so podaljšali pogodbo z dosedanjim trenerjem Manuelom Pellegrinijem. Čilencu bi se sedanja (triletna) pogodba iztekla po koncu prihajajoče sezone, a so se vodilni pri sinjemodrih odločili, da 61-letniku zaupajo odgovorno službo še za nadaljnjo eno sezono.

»Ponosen sem, da smo podaljšali sodelovanje. Imamo kakovostno skupino igralcev ter tudi osebja, ki zanje skrbi ob igrišču in izven stadiona. Sedaj se bomo osredotočili na naslednjo sezono. Prepričan sem, da bomo imeli še naprej tako podporo kot doslej ter da bodo tudi izjemni navijači še naprej stali za nami,« je novico o podaljšanju komentiral 61-letni strateg, ki je meščane v sezoni 2013/14 popeljal do naslova angleškega prvaka.

De Gea ne bo nastopil proti Tottenhamu

Pri drugem manchersterskem velikanu Unitedu se v teh dneh dogaja predvsem v zvezi z odhajanjem ključnih igralcev moštva. Včeraj je rdeče vrage zapustil Angel Di Maria, praktično celotno poletje pa je blizu selitvi v madridski Real tudi sijajni vratar David De Gea, ki zaradi tega ne bo nastopil na uvodni tekmi angleškega prvenstva proti Tottenhamu. 

»De Gea ne bo igral. Vsak nogometaš je tudi človek, ki takšne situacije težko nadzoruje,« je svojo odločitev pojasnil trener Uniteda Louis van Gaal. S tem se odpira vprašanje, kdo bo branil na uvodni uradni tekmi Uniteda v novi sezoni. Sergio Romero je šele dobro prestopil v vrste nekdanjih angleških prvakov, Victor Valdes in Anders Lindegaard pa sta na izhodnih vratih kluba z Old Trafforda. Nastop se tako morda obeta 22-letnemu Samu Johnstonu.

Slucki namesto Capella

Vroč selektorski stolček ruske nogometne reprezentance bo po novem zasedal uspešen trener moskovskega CSKA Leonid Slucki. Imenovanje 44-letnika za naslednika dragega in neuspešnega Italijana Fabia Capella je s strani Ruske nogometne zveze (RFS) pričakovana. Novi selektor bo nogometno zasedbo svoje domovine vodil do konca evropskega prvenstva leta 2016 v Franciji.

»Na temelju uspešnega dela v ekipi CSKA bo Leonid Slucki storil vse, da se zbornaja uvrsti na EP prihodnje leto,« je izbor novega selektorja pokomentiral ruski športni minister Vitalij Mutko. Slucki bo imel v nadaljevanju kvalifikacij za EP v skupini G zahtevno nalogo, saj je Rusija z osmimi točkami iz šestih tekem trenutno na tretjem mestu za reprezentancama Avstrije (16) in Švedske (12).

Ceno za položaj, ki Rusom znova obeta dodatne kvalifikacije, je 14. julija plačal Capello, ki je moral klop Zbornaje komande zapustiti kar tri leta pred iztekom mandata.