Nogometni svet: TnT spodnesel Areno

Čilski zvezdnik Arturo Vidal je dan po tem, ko je napovedal slovo od reprezentance, po prespani noči preklical odločitev.

Objavljeno
13. oktober 2017 21.15
J. P.
J. P.

Washington - Potem ko ameriški nogometaši prvič po letu 1986 niso ujeli svetovnega prvenstva, ki bo prihodnje leto v Rusiji, je po sramotnem porazu v zadnjem kolu proti davno odpisanemu Trinidadu in Tobagu selektor Bruce Arena odgovornost za klavrno podobo prevzel na lastna ramena, danes pa tudi uradno odstopil. Vroči stolček je prekaljeni 66-letnik zasedel 22. novembra lani kot zamenjava za legendarnega Nemca Jürgena Klinsmanna, pogodba z zvezo pa bi mu sicer potekla julija prihodnje leto. Arena je Američane na svetovnem prvenstvu leta 2002 popeljal v četrtfinale, med elito jih je vodil tudi štiri leta pozneje.

Kaka se razhaja z Orlandom

Orlando - Eden največjih zvezdnikov ameriške nogometne lige MLS, 35-letni napadalno usmerjeni brazilski zvezni igralec Kaka, je potrdil pričakovano novico, da po treh letih ne bo podaljšal zvestobe dosedanjemu delodajalcu Orlandu. Kaj bo počel v prihodnje, še ni razkril: »Odprtih je več opcij, zaenkrat pa vem le to, da v novi sezoni ne bom član Orlanda.« Kot poroča STA, je v ligi MLS zbral 74 nastopov in prispeval 24 zadetkov in 22 asistenc.

Vidal se ne bo upokojil

Santiago de Chile - Čilski zvezdnik Arturo Vidal je le dober dan po tem, ko je - razočaran, ker je ostal brez nastopa na svetovnem prvenstvu - napovedal slovo od reprezentance, po prespani noči preklical odločitev. »Če me bo novi selektor poklical, bom vselej na voljo. Čile je zasedba bojevnikov, ponosen sem nanjo in nase, ker sem njen del. Nikdar je ne bom pustil na cedilu. Vrnili se bomo tja, kamor sodimo. Ne bomo izginili, mi smo borci,« je poudaril Bayernov as, ki je moral zadnjo kvalifikacijsko tekmo z Brazilijo (0:3) izpustiti zaradi kartonov.

Junuzović slekel reprezentančni dres

Bremen - Zvezni igralec nemškega prvoligaša Werderja Zlatko Junuzović je dokončno slekel avstrijski reprezentančni dres, v katerem je v desetletju odigral 55 dvobojev in vpisal sedem zadetkov. »Zvezi sem poslal sporočilo, naj name ne računa več. Po desetletju je čas za slovo, rad bi se bolj posvetil klubu in družini,« je pojasnil v srbski Loznici rojeni 30-letnik, ki je pod državno zastavo nazadnje tekmoval junija, začetek nove klubske sezone pa je pričakal poškodovan.

Merino dokončno v Newcastlu

London - Mladi španski reprezentant Mikel Merino je obljubil petletno zvestobo angleškemu prvoligašu Newcastlu. Na St. James Park je 21-letni zvezni igralec kot posojen nogometaš Borussie iz Dortmunda prišel že junija in v hipu navdušil trenerja Rafaela Beniteza. »Zelo sem zadovoljen, da je končno naš. Odkar se nam je pridružil, je storil velik napredek in kaže odlične predstave. Kar pa je najpomembneje: zelo hitro se uči,« je trener pohvalil Merina, ki so ga avgusta že izbrali za klubskega igralca meseca.