Nogometni svet: Van Praag se je umaknil iz predsedniške bitke, Hummels ostaja zvest Borussii

Kandidat za predsednika Fife Michael van Praag je odstopil od kandidature. Mats Hummels ne bo zapustil Borussie iz Dortmunda.

Objavljeno
21. maj 2015 14.22
Netherlands FIFA Election
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Amsterdam - Osem dni pred kongresom Mednarodne nogometne zveze (FIFA), na katerem bodo izvolili novega predsednika, so v borbi za ta položaj le še trije kandidati, saj je predsednik nizozemske nogometne zveze Michael van Praag odstopil od svoje kandidature.

67-letni Van Praag se je za to potezo odločil zato, ker bo na predsedniških volitvah podprl jordanskega princa Alija Bina Al-Husseina. Poleg slednjega sta kandidata še Portugalec Luis Figo in zdajšnji predsednik, Švicar Sepp Blatter, ki se bo boril za peti zaporedni mandat.

Na kongresu Fife, ki bo 29. maja v Zürichu, bo lahko glasovalo vseh 209 članic te organizacije. Za favorita velja Blatter, ki ima podporo afriških in azijskih nogometnih zvez.

Hummels bo ostal pri Dortmundčanih

Nemški reprezentančni branilec v vrstah dortmundske Borussie Mats Hummels bo tudi po koncu sezone ostal v klubu in izpolnil svojo pogodbo, ki poteče leta 2017, je razkril športni direktor Borussie Marc Zorc.

Kapetana dortmundskega kluba so resno povezovali z Manchester Unitedom, zlasti po tem, ko je glavni trener Jürgen Klopp napovedal svoj odhod, vendar pa bo Hummels ostal zvest svojemu klubu, za katerega igra od leta 2009.

»Mats je razmišljal o svoji prihodnosti, kar je razumljivo, vendar sem vedno govoril, da je bil del naših načrtov za prihodnost,« je povedal Zorc.

Borussia je pred sobotno zadnjo tekmo nemškega prvenstva na sedmem mestu, ki ne prinaša nastopa v evropskih tekmovanjih. Dortmundčani morajo za uvrstitev v evropsko ligo nujno premagati Werder, obenem pa mora Augsburg izgubiti proti Borussii iz Mönchengladbacha.