Nogometni svet: Volaš gre v Malezijo

Vrste slovenskega prvoligaša Celja sta okrepila hrvaški bočni igralec Lovre Čirjak in obetavni Žiga Rožej iz Dravograda.

Objavljeno
19. januar 2016 12.11
J. P.
J. P.

Maribor - Nogometaš Maribora Dalibor Volaš, ki je bil v tej sezoni povsem porinjen na stranski tir, je rešitev našel v selitvi v Malezijo. Osemindvajsetletni primorski napadalec si bo namreč odslej kruh služil pri tamkajšnjem prvoligašu Pahangu, katerega barve že brani še en nekdanji član »vijoličastih« Nejc Potokar. V preteklosti je Volaš že igral v Moldaviji, Rusiji in na Madžarskem, pred njim pa se je za eksotično deželo, Vietnam, že odločil tudi napadalec Celja Ivan Firer.

Rusi in Katarci bodo tesno sodelovali

Moskva - Prireditelji prihodnji dveh svetovnih prvenstev Rusi (2018) in Katarci (2022) so se včeraj dogovorili za prihodnje tesno sodelovanje. Emir Tamim bin Hamad al-Thani in ruski predsednik Vladimir Putin sta si segla v roko na včerajšnjem srečanju v Moskvi, obenem pa priznala, da sta državi tudi sicer močno povezani, tudi v športu. »Pripraviti želimo veličasten športni praznik,« poudarja Putin, medtem ko želi Katar zaradi visokih poletnih temperatur prvenstvo izvesti v zimskem terminu - zaenkrat predvideni datum je med 21. novembrom in 18. decembrom 2022.

V Celju tudi Čirjak in Rožej

Celje - Slovenski prvoligaš Celje je igralski kader okrepil s še dvema novima imenoma, v prihodnje bosta na Areni Petrol nastopala tudi Lovre Čirjak in Žiga Rožej. Čirjak je 24-letni hrvaški bočni nogometaš, ki je športno pot začel v Zadru, nato pa ga je v svojo mladinsko akademijo privabil zagrebški Dinamo. Zatem je zamenjal nekaj delodajalcev in se nazadnje vrnil domov v Zadar, zdaj pa bo do konca sezone nosil celjsko majico s številko 25. Rožej pa je 19-letni dosedanji zvezni igralec Dravograda, ki je zadnjih sedem mesecev že treniral tudi s celjskim članskim moštvom. »Lovre je raznovrsten, dokaj mlad, a že tudi precej izkušen igralec, Žiga pa je dokazal zares izjemno željo po delu in v sedmih mesecih tudi že močno napredoval.«

Vidić ni več Handanovićev soigralec

Milano - Nekdanji srbski nogometni reprezentant Nemanja Vidić se je sporazumno razšel z dosedanjim klubskim delodajalcem Interjem in je zdaj prost igralec. Izkušeni 34-letni branilec, do včeraj soigralec slovenskega čuvaja mreže Samirja Handanovića, po operaciji hrbta lanskega avgusta ni več igral. Kolektivu iz Milana, za katerega je odigral zgolj 28 dvobojev, se je sicer pridružil leta 2014, pred tem je bil član Manchester Uniteda. »Rad bi se zahvalil Interju za zaupanje, navijačem pa za podporo. V prihodnosti vsem želim veliko uspehov,« je v slovo pomahal Srb, ki je kot »rdeči vrag« osvojil pet angleških ligaških lovorik.

Monreal ostaja Arsenalov

London - Branilec španske izbrane vrste Nacho Monreal ostaja igralec vodilnega angleškega prvoligaša Arsenala, ki mu je zvest že od leta 2013, ko se je na Otok preselil iz Malage. Sprva je imel 29-letnik, ki je v tej sezoni zaigral na 22 tekmah, pogodbo veljavno do leta 2017, zdaj pa so mu jo »topničarji« podaljšali za več let, do kdaj natanko, pa klub ni želel razkriti.

Juventus ujela mladega upa Genoe

Torino - Italijanski prvak Juventus je v svoje vrste zvabil nadarjenega zveznega igralca, komaj polnoletnega Rolanda Mandragoro iz Genoe, s katerim je podpisal petletno pogodbo, vrednost prestopa pa se suka okrog šestih milijonov evrov. V minuli sezoni je mladenič odigral pet tekem v serie A, v tej pa je bil posojen igralec drugoligašu Pescari in bo, kot zatrjuje stara dama, to ostal tudi do konca sezone. Mandragora je za italijansko izbrano vrsto do 21 let odigral šest tekem.