Nogometni upi izgubili z Ukrajino

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let se bo na prijateljskem turnirju v Kijevu borila za 3. mesto

Objavljeno
04. junij 2013 23.08
tre*nogomet U21
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Kijev - Mladi slovenski nogometaši v teh dneh sodelujejo na prijateljskem turnirju v spomin na slovitega ukrajinskega trenerja Valerija Lobanovskega v Kijevu. Reprezentanca Tomaža Kavčiča je na uvodni tekmi izgubila z Ukrajino z 1:2 (0:1) in se bo zato borila za 3. mesto

Slovenci so od 39. minuteigrali z igralcem več, a priložnosti niso izkoristili. Ukrajina je sicer povedla v tretji minuti, ko je z glavo po prekinitvi zadel Leonid Akulinin, mladi Slovenci so izenačili v 54. minuti prek Elvisa Bratanovića, zmagoviti gol pa so Ukrajinci zabili v 72. minuti prek Sergija Bolbata.

»Fantje so pokazali karakter, vendarle igramo z močnimi reprezentancami, Ukrajina je celo gostitelj. Videl sem kar precej pozitivnega, ampak če hočemo kaj več napraviti, ne smemo več delati takih napak v obrambi kot danes, ko smo po njih dobili oba gola. V prvem polčasu smo bili povsem enakovredni Ukrajincem, v drugem pa smo puščali nekaj več prostora zadaj, saj smo igrali z igralcem več,« je po tekmi povedal selektor Kavčič.

V drugi tekmi je Avstrija s 3:0 odpravila Češko, ki se bo tako s Slovenijo v sredo (17.30) pomerila za 3. mesto.