Nogometni zvezdniki igrali na dobrodelni tekmi

V Rimu je potekala dobrodelna tekma, na kateri so nastopili številni sedanji in nekdanji nogometni zvezdniki.

Objavljeno
02. september 2014 11.33
Vatican Pope Peace Soccer
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Rim - Številni nekdanji in sedanji nogometni zvezdniki so se v ponedeljek zbrali v Rimu in na pobudo papeža Frančiška odigrali dobrodelno tekmo.

Md številnimi zvezdniki, ki so pripotovali v Rim, so bili tudi Argentinec Diego Armano Maradona, Italijani Gianluigi Buffon, Roberto Baggio in Alessandro Del Piero ter Kolumbijec Carlos Valderrama.

Argentinec Maradona je že pred tekmo obiskal papeža Frančiška in mu izročil dres argentinske reprezentance z njegovim imenom. Papež se same tekme ni udeležil, je pa prek videopovezave nagovoril zbrane na štadionu. »Takšen športen dogodek je simbolična poteza in dokaz, da je mogoče doseči mir na svetu,« je v pozdravnem nagovoru dejal papež.

Zvezdniki so bili razdeljeni v ekipi Scholas (ime je dobila po papeževi entiteti Scholas Occurrentes), ki jo je vodil nekdanji trener Barcelone Gerardo Martino, in ekipo Pupi (po fundaciji Javierja Zanettija), na čelu katere je bil Arsenalov trener Arsene Wenger.

Tekma se je končala z zmago Pupija s 6:3. Pri zmagovalcih je bil najboljši strelec Mauro Icardi s tremi goli, Andrej Ševčenko je zadel dvakrat, Tomer Hemed pa enkrat. Pri Scholasu so bili strelci Juan Iturbe, Roberto Baggio in Roque Santa Cruz.

Izkupiček tekme bodo namenili projektu Alternativa za življenje, ki si prizadeva za boljšo medicinsko oskrbo in izobrazbo mladih.