Norvežani v zadnji minuti izničili Lazarevićevo delo

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je na prijateljski tekmi z Norveško dosegla neodločen izid (2:2).

Objavljeno
29. februar 2012 15.54
Posodobljeno
29. februar 2012 16.06
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Nova Gorica - Pred prijateljsko tekmo članske nogometne reprezentance s Škotsko, so se pred nadaljevanjem kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu leta 2013 v Novi Gorici z Norveško pomerili še nogometaši do 21 let. Reprezentanca pod vodstvom selektorja Tomaža Kavčiča je dosegla neodločen izid 2:2.

Za Slovenijo je oba gola dosegel Dejan Lazarević. V 42. minuti je z izjemnim strelom z okrog 20 metrov z desne strani žogo poslal v zgornji in daljši kot nemočnega gostujočega vratarja Arlida Ostboa, Slovence pa popeljal v vodstvo z 1:0.

V drugem polčasu je za izenačenje poskrbel Thomas Drage, ki se je na levi strani sam znašel pred Elvisom Džafićem in ga premagal z natančnim strelom z desetih metrov. V nadaljevanju so zapretili tudi Slovenci. Najprej je iz težkega položaja z leve strani nevaren strel sprožil Podlogar, dve minuti kasneje pa še Kris Jogan. V 84. minuti sta si pred skandinavskimi vrati žogo izmenjala Kevin Kampl in Lazarević, slednji pa je iz bližine rutinirano premagal Johansena.

Ko je že kazalo, da se bodo Kavčičevi varovanci veselili zaslužene zmage, je v sodnikovem dodatku podajo Magnusa Wolffa Eikrema izkoristil Simen Wangberg, ki je iz bližine z glavo premagal Džafića in postavil končni izid, poroča STA.