Nov Mourinhov rez in konec evropskih nastopov za Schweinsteigerja

Nemškega nogometaša Bastiana Schweinsteigerja ni na seznamu Manchester Uniteda za nastope v evropski ligi.

Objavljeno
03. september 2016 13.46
FBL-EURO-QUALIFIERS-GERMANY-POLAND
Š. Ro.
Š. Ro.

Manchester - Agonija nemškega nogometaša Bastiana Schweinsteigerja v Manchester Unitedu se nadaljuje. Zdaj že nekdanji nemški reprezentant, ki je nedavno končal nastope za elf, se namreč ni uvrstil v ekipo, ki jo je trener Jose Mourinho določil za nastope v evropski ligi.

Po pravilih Evropske nogometne zveze namreč lahko klub za nastope prijavi največ 27 igralcev, Mourinho pa mednje ni štel Schweinsteigerja, na katerega zelo očitno ne računa. Kar sam je namreč dejal, da si bo Schweini zelo težko izboril položaj, da ga bo uvrščal na igrišče. »Ne pravim, da je to zanj nemogoče, pravim, da bo težko prišle v ekipo,« je dejal brez dlake na jeziku.

Schweinsteiger je sicer dejal, da še vedno sanja o tem, da bi ekipi pomagal do naslova, a glede na to, da z ekipo niti ne trenira več, je najbrž njegovo poglavje med rdečimi vragi bolj ali manj končano. Glede na to, da je pred časom izjavil, da bo United njegov zadnji klub v Evropi, pa je očitno zagotovo konec njegovih evropskih nastopov.

Za United bodo v evropski ligi sicer igrali: David de Gea, Sergio Romero, Sam Johnstone, Eric Bailly, Phil Jones, Marcos Rojo, Chris Smalling, Luke Shaw, Timothy Fosu-Mensah, Antonio Valencia, Matteo Darmian, Axel Tuanzebe, Paul Pogba, Juan Mata, Jesse Lingard, Michael Carrick, Daley Blind, Ashley Young, Ander Herrera, Henrikh Mkhitaryan, Marouane Fellaini, Morgan Schneiderlin, Memphis Depay, Zlatan Ibrahimovic, Wayne Rooney, Anthony Martial, Marcus Rashford.