Nov suspenz za razvpito Hope Solo

Vratarka ameriške nogometne reprezentance si je kazen prislužila zavoljo predolgega jezika med olimpijskim turnirjem.

Objavljeno
25. avgust 2016 12.57
Hope Solo Suspended Soccer
J. P.
J. P.

Los Angeles - Razvpito vratarko ameriške nogometne reprezentance Hope Solo je pričakovano doletel šestmesečni suspenz tamkajšnje zveze zaradi neustreznega in neprimernega komentarja po presenetljivem četrtfinalnem porazu po enajstmetrovkah s Švedinjami na olimpijskem turnirju v Riu.

»Igrale smo proti skupini bojazljivk. Prepričana sem, da tokrat ni zmagala boljša ekipa in da Švedinje s tako igro ne bodo prišle daleč,« je bilo ostro mnenje kontroverzne 35-letnice, ki ga je najprej - toda brez sankcij - pod lupo vzel Mednarodni olimpijski komite (MOK), bolj neizprosna je bila disciplinska komisija ameriške nogometne zveze, ki se je odločila za kazen.

»Igralkin komentar po olimpijskem dvoboju s Švedsko je bil nesprejemljiv in neskladen s standardi obnašanja, ki ga pričakujemo od reprezentantk in reprezentantov. Tudi zunaj olimpijskih aren pravi olimpijci, ne glede na rezultate, predstavljajo ideale športne igre z upoštevanjem medsebojnega spoštovanja in ferpleja. Od vseh naših predstavnikov, brez izjem, pričakujemo, da bodo ta načela spoštovali,« je bil neomajen prvi mož ameriškega nogometa Sunil Gulati.

Vročekrvna igralka je potegnila nos in ni skrivala razočaranja: »Zelo me žalosti, da se je zveza odločila razdreti pogodbo z mano. Ne morem biti igralka, kot sem, ne da bi bila takšna, kakršna sem - tudi ko nisem sprejemala pravih odločitev in pazila na to, kaj govorim.« Zveza je vratarko sicer za 30 dni že suspendirala tudi lani po incidentu na pripravah, po tokratnem škandalčku pa se bo lahko izbrani vrsti vnovič pridružila februarja prihodnje leto.