Novakovič javno kritiziral soigralca in si nakopal težave v ekipi

Slovenski nogometaš Milivoje Novakovič je po porazu proti Mönchengladbachu verbalno napadel vratarja Michaela Rensinga.

Objavljeno
28. november 2011 11.42
Posodobljeno
28. november 2011 12.18
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Köln - Potem ko se je Borussia Mönchengladbach po veliki zmagi nad Kölnom (3:0) zavihtela na vrh nemške prvenstvene lestvice, je poraz pri »kozličkih« kajpak pustil veliko grenkobe. Za dodatno nelagodje v ekipi pa je po tekmi poskrbel še slovenski napadalec Milivoje Novakovič.

Za boleč poraz pred 50.000 gledalci je namreč obtožil vratarja Michaela Rensinga in ga javno ponižal v izjavi za eno od televizij. »Vratar bi moral bolje predvideti naprotnikove priložnosti. Lahko bi ubranil strela,« je izjavil Novakovič in s tem povzročil za veliko razburjenja v slačilnici Kölna.

Rensing je bil po izjavi kajpak močno užaljen, olje pa je pozneje na ogenj prilil še trener Stale Solbakken, ki je stopil na Novakovičevo stran. »Prepričan sem, da ni s tem mislil nič slabega, morda se je le slabo izrazil,« je dejal trener, ki je slovenskega reprezentanta vzel v bran in ga obenem pustil brez kazni.

»To je nespoštljivo in narobe. Z Novakovičem se bom še resno pogovoril,« je bil ogorčen Rensing. »Te stvari moramo urediti znotraj ekipe. Ne zdi se mi prav, da soigralca javno kritiziraš,« se je oglasil tudi Lukas Podolski, ki se tako kot soigralci ni strinjal s trenerjevo potezo.

Igralci imajo dober razlog za začudenje. Solbaken je namreč po tekmi kaznoval Sacha Rietherja, ker je po tekmi zmajeval z glavo in s tem »sporočal negativne signale«.