Novaković med jato šele jutri

Slovenski reprezentanci, ki bo v nedeljo v Stožicah igrala z Anglijo, se bosta zvečer pridružila še Novaković in Pečnik.

Objavljeno
08. junij 2015 14.28
NOGOMET
J. S., šport
J. S., šport

Ljubljana – Pred slovensko nogometno reprezentanco je zaključni teden priprav na morda ključno tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo v Franciji. Srečko Katanec bo zbral fante na opoldanskem kosilu v bazi na Brdu, popoldne ob 18. uri pa bodo na štadionu Triglava že razkrili, kako so si obnovili moči konec tedna, ko jim je Katanec namenil prosta dneva.

Zvečer se bosta pridružila jati tudi prvi reprezentančni napadalec Milivoje Novaković in Nejc Pečnik. Za legionarjema z Japonske bo približno 9500 kilometrov dolg polet, pred njima pa premagovanje posledic časovne razlike, tako da bosta okusila vonj gorenjskih travnatih površin šele jutri, ko bo »operacija Anglija« zaživela v popolni zasedbi.

Novakovićeva Nagoja je na včerajšnjem gostovanju pri Niigati remizirala, Ljubljančan pa je igral od 71. minute tekme. Bolj uspešno je ozaljšal osebno statistiko Pečnik, ki je zabil izenačujoči gol za Jef United v zadnji minuti domači tekme s Saporom (v spodnjem videu).

Mimogrede: tudi na Kitajskem so igrali prvenstvo, Qingdao Jonoon, ki ga vodi Tomaž Kavčič, je na domačem igrišču doživel hud poraz proti Guizhouu (1:5).

Katančevi aduti imajo do nedeljskega (18) spektakla v Stožicah na voljo še pet do sedem skupnih treningov v Kranju ali Lescah.