Novaković prihaja v Južno Ameriko?

Slovenski napadalec Milivoje Novaković razpet med reprezentanco in klubom, ki ga čakajo nove tekme v ligaškem pokalu.

Objavljeno
28. maj 2014 15.15
Posodobljeno
28. maj 2014 15.15
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Slovenska nogometna reprezentanca bo danes odpotovala v Južno Ameriko na prijateljski tekmi z Urugvajem in Argentino. Potem ko je po prepovedi kluba ostala brez Kevina Kampla, je že kazalo, da bo proti polfinalistom zadnjega SP v Montevideu morala igrati tudi brez prvega napadalca Milivoja Novakovića.

Slednji je s klubom Shimizu S-Puls danes izgubil tekmo ligaškega pokala proti San Tosu z 0:2 (0:1). V primeru zmage bi japonski prvoligaš v svoji skupini pokalnega tekmovanja že zasedel eno od prvih dveh mest in si zagotovil napredovanje. Po porazu pa ga tako čakajo nove tekme, na katerem bo ekipa očitno še potrebovala Novakovića.

A kot je poročala TV Slovenija, naj bi se uspešni slovenski napadalec vseeno lahko pridružil ekipi Srečka Katanca na tekmah proti velikima reprezentancama. Med slovenske nogometaše naj bi prišel že v naslednjih dneh.

Katanec sicer ni imel sreče pri naboru igralcev za omenjeni prijateljski tekmi: po Kamplu je ostal še brez poškodovanega Martina Milca, že prej pa zaradi poškodb ni mogel računati na Zlatana Ljubijankića, Tima Matavža, Valterja Birso in Reneja Krhina. Vrzel je skušal zapolniti z nekaterimi obetavnimi nogometaši prve slovenske nogometne lige. Med njimi sta Rudarjeva nogometaša Rajko Rotman in Ivan Firer ter domžalski branilec Erik Janža.

»Fantje v ekipi so me zelo dobro sprejeli, ni bilo težav. Treningi so močni, kot je bilo tudi pričakovati. Sam sem se pozanimal že prej in izvedel, da je treba delati na vso moč,« je pred odhodom dejal novinec v ekipi Janža. »Čaka nas nekoliko dolgo potovanje, vendar bomo preživeli. Za take tekme se živi, kot sta ti dve pred nami, tako da ne bo s tem nobenih težav,« je še dejal Janža.

V slovenskem taboru so obljubili, da se bodo v Urugvaju in Argentini po najboljših močeh zoperstavili uglednima tekmecema, ki sta v zaključnih pripravah na nastop na svetovnem prvenstvu v Braziliji. Poleg tega bodo skušali poiskati določene odgovore pred začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016.