Nove strelske vaje Barcelone, le točka Reala

V »serie A« poraz Birse, Cesarja in Anđelkovića, v bundesligi pa zmaga Kampla in poraz Bezjaka.

Objavljeno
25. september 2016 10.10
FBL-ITA-SERIEA-NAPOLI-CHIEVO
J. P.
J. P.

Ljubljana - Zmagovalci minule sezone lige prvakov, nogometaši madridskega Reala, ostajajo tudi po šestem kolu španskega prvoligaškega tekmovanja neporaženi na čelu razpredelnice, dasiravno se s sinočnjega gostovanja pri Las Palmasu niso vrnili s polnim plenom. Vpisali so namreč drugi zaporedni neodločen izid, po 1:1 v prejšnjem kolu z Villarrealom so se tokrat razšli z 2:2. Po zaslugi Marca Asensia v prvem in Karima Benzemaja v drugem polčasu so dvakrat vodili, še pred glavnim odmorom je rezultat prvič poravnal Tana, v 85. minuti pa končni izid postavil Sergio Ezequiel Araujo. Gostitelji so bili več pri žogi (55 %), so pa »galaktiki« kar enajstkrat sprožili v okvir tekmečevih vrat, Las Palmas, ki ni izvajal niti enega kota, pa šestkrat.

Manjši spodrsljaj kraljevskega kluba je odprtih rok sprejela večna tekmica Barcelona, ki se je že tretjič v tej prvenstveni sezoni grdo znesla nad tekmecem. Po Betisu (6:2) in Leganesu (5:1) je tokrat na gostovanju do vrha napolnila še mrežo Gijona (5:0), ki pa je svoj lonček pristavil tudi sam z drugim rumenim kartonom in predčasno potjo pod prho Alberta Lore v 74. minuti. Ob številčni premoči so nato Katalonci, ki so nastopili brez poškodovanega argentinskega virtuoza Lionela Messija, v finišu dvoboja zadeli še trikrat - dvakrat se je med strelce vpisal Neymar, vmes pa še Arda Turan. Že v prvem polčasu sta Ivana Cuellarja matirala s petimi goli prvi strelec lige Luis Suarez in Rafinha. Barcelona je izkoristila pet od sedmih strelov v okvir vrat.

Neymar je v končnici zadel dvakrat. Foto: Eloy Alonso/Reuters.


V »serie A« je Juventus zadržal vodilni položaj z zmago (1:0) na gostovanju pri Palermu, pa čeravno sam niti ni zadel, z avtogolom mu je v prvih minutah nadaljevanja pomagal mladi branilec Edoardo Goldaniga. V vrstah poražencev je Siniša Anđelković obsedel na klopi. Napoli, ki je vodstvo na razpredelnici izpustil iz rok v prejšnjem kolu z neodločenim izidom brez golov z Genoo, je bil tokrat z 2:0 uspešnejši od Chieva, tri točke pa potrdil že v prvem polčasu z zadetkoma Manola Gabbiadinija in Mareka Hamšika. Pri poražencih je kapetan Boštjan Cesar odigral ves dvoboj in si prislužil rumen karton, Valter Birsa pa je šel z igrišča v 63. minuti, ko ga je nadomestil Jonathan de Guzman.

V Nemčiji se je Bayer dokopal do druge zmage v sezoni, s 3:2 je bil na gostovanju boljši od Mainza, Kevin Kampl je bil ves čas v pogonu. Manj uspešen je bil Roman Bezjak, ki je z Darmstadtom pokleknil na gostovanju v Augsburgu (0:1), mož odločitve je bil v drugi minuti drugega polčasa Alfred Finnbogason, dvoboj pa se je prelomil že tik pred glavnim odmorom, ko je moral z drugim rumenim kartonom predčasno v garderobo Leon Guwara. Slovenski reprezentant je igral ves prvi polčas, nato ga je zamenjal Sandro Sirigu.

ITALIJA, 6. kolo

Palermo : Juventus 0:1 (Goldaniga avt.)
Napoli : Chievo 2:0 (Gabbiadini, Hamšik)
Torino - Roma (danes, 12.30)
Genoa - Pescara (danes, 15)
Inter - Bologna (danes, 15)
Lazio - Empoli (danes, 15)
Sassuolo - Udinese (danes, 15)
Fiorentina - Milan (danes, 20.45)
Crotone - Atalanta (jutri, 19)
Cagliari - Sampdoria (jutri, 21)

VRSTNI RED: Juventus 15, Napoli 14, Roma (-1), Inter (-1) in Chievo po 10, Milan in Bologna po 9 (-1) ...

NEMČIJA, 5. kolo

Augsburg : Darmstadt 1:0 (Finnbogason)
Borussia M. : Ingolstadt 2:0 (Stindl, Wendt)
Eintracht : Hertha 3:3 (Fabian, Meier, Hector; Ibišević 2, Esswein)
Hamburg : Bayern 0:1 (Kimmich)
Mainz : Bayer 2:3 (Malli, Bell; Hernandez 3)
Werder : Wolfsburg 2:1 (Thy, Gebre Selassie; Bauer avt.)
Borussia D. : Freiburg 3:1 (Aubameyang, Piszczek, Guerreiro; Philipp)
Hoffenheim - Schalke (danes, 15.30)
Köln - Leipzig (danes, 17.30)

VRSTNI RED: Bayern 15, Borussia D. 12, Köln (-1), Borussia M., Eintracht in Hertha po 10, Leipzig (-1) 8 ...

ŠPANIJA, 6. kolo

Eibar : Sociedad 2:0 (Illarramendi avt., Bebe)
Gijon : Barcelona 0:5 (Suarez, Rafinfa, Neymar 2, Turan)
Athletic B. : Sevilla 3:1 (San Jose, Balenziaga, Aduriz; Nasri)
Las Palmas : Real M. 2:2 (Tana, Araujo; Asensio, Benzema)
Betis : Malaga 1:0 (Joaquin)
Leganes - Valencia (danes, 12)
Atletico M. - Deportivo (danes, 16.15)
Villarreal - Osasuna (danes, 18.30)
Espanyol - Celta (danes, 20.45)
Alaves - Granada (jutri, 20.45)

VRSTNI RED: Real M. 14, Barcelona 13, Athletic 12, Sevilla 11, Las Palmas in Eibar po 10, Atletico in Villarreal po 9 (-1) ...