Novi Barcelonin vratar se je osmešil (VIDEO)

Nogometaši Napolija v prijateljskem dvoboju z golom Blerima Džemailija ugnali Barcelono brez Lea Messija in Neymarja.

Objavljeno
07. avgust 2014 09.28
FBL-BARCELONA-NAPOLI-FRIENDLY
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ženeva - Čilenec Claudio Bravo, novi vratar španskega nogometnega velikana Barcelone, pri kateri je zamenjal velikega Victorja Valdesa, se je v krstnem nastopu v majici novega delodajalca osmešil. Prijateljski dvoboj z Napolijem je resda začel odlično in predvsem v prvem polčasu zmogel nekaj mojstrskih obramb, v končnici obračuna pa si je privoščil začetniški spodrsljaj in tekmecem podaril zmago.

V 80. minuti je namreč dokaj nedolžen strel švicarskega reprezentanta Blerima Džemailija z več kot 30 metrov končal za njegovim hrbtom. Kazalo je že, da bo Bravo strel ukrotil, a mu je žoga med rokama spolzela v mrežo. To je bil tudi končni razplet dvoboja, ki ga je Napoli torej dobil z 1:0. V dresu katalonskega giganta tokrat ni bilo velike južnoameriške trojice: Lionela Messija, poškodovanega Neymarja in kaznovanega »kanibala« Luisa Suareza.

Napoli se je tako Barçi, ki je pokleknila prvič v pripravljalnem obdboju, maščeval za hud poraz izpred treh let (0:5). »Bolj zreli smo in leto dni izkušenejši, pridružilo se nam je še nekaj mladih in talentiranih obrazov,« je formulo uspeha italijanskega prvoligaša razkril strelec edinega gola.