Prva Hiddinkova zmaga, Chelsea že kaže znake okrevanja

Na tekmi 20. kola angleškega nogometnega prvenstva je Chelsea s 3:0 premagal Crystal Palace.

Objavljeno
03. januar 2016 20.55
Š. Ro.
Š. Ro.

London - Nogometaši Chelseaja so na tekmi 20. kola angleškega prvenstva novemu trenerju Guusu Hiddinku priborili prvo zmago, odkar je po slovesu Joseja Mourinha prevzel vajeti londonskega moštva. S 3:0 so v gosteh premagali Crystal Palace in vendarle napovedali nekoliko boljše čase.

V 29. minuti je za vodstvo zadel Oscar in bil v 60. minuti vpleten tudi v gol Williana, šest minut pozneje pa je za tretji zadetek v mreži domačih poskrbel še Diego Costa. Za Chelsea je bila to šele prva zmaga v gosteh po 23. avgustu, ko so s 3:2 premagal West Bromwich Albion. Na lestvici so se povzpeli na 14. mesto in se za šest točk oddaljili izpada iz prve lige.

Hiddink je bil seveda z zmago zadovoljen, poudaril je, da se že kaže napredek: »Vsi najbolj nadarjeni igralci, vsi so začeli delati in opravljati tudi tista najbolj 'umazana' dela. Ta liga je zahtevna in le lepa igra ni dovolj. In če kdo misli, da lahko rezultati pridejo le s kakovostjo, ki jo dobiš skupaj s talentom, ga ta liga hitro povozi,«  je dejal. Zaskrbljen je bil po tekmi zaradi poškodbe Edena Hazarda, ki je z bolečinami v dimljah zelenico zapustil že po 15 minutah.

Odkar je ekipo zapustil Mourinho je Chelsea na štirih tekmah še brez poraza, kar je najdaljši niz od prejšnje sezone. Kapetan John Terry je dejal, da je nizozemski strokovnjak zelo zaslužen za prebuditev ekipe. »To je Chelsea iz prejšnje sezone. Z Guusom je odlično delati. Škoda, da se je tako zgodilo, toda zdaj se z njim že pobiramo. Smo, kjer smo, a če nam uspe še nekaj takšnih tekem v nizu, kdo ve? Borili se bomo vse do konca,« je dejal branilec.

Chelsea se ligo prvakov zaostaja za 13 točk, do konca sezone pa je še 18 tekem.