Ob Ronaldu in Messiju še Griezmann

V zadnjih osmih letih sta se prestižne lovorike vselej veselila Leo Messi (petkrat) ali Cristiano Ronaldo (trikrat).

Objavljeno
02. december 2016 16.51
FBL-FIFA-AWARDS-COMBO
J. P.
J. P.

Zürich - Preden je Mednarodna nogometna zveza (FIFA) javno obelodanila imena treh kandidatov, ki so se prebili tudi skozi zadnje »sito« v glasovanju za najboljšega nogometaša iztekajočega se leta, je bilo pravzaprav odprto eno samo vprašanje: koga bo postavila ob bok večnima nominirancema, Realovemu portugalskemu zvezdniku Cristianu Ronaldu in Barceloninemu argentinskemu virtuozu Lionelu Messiju, ki sta med kandidati že devetič v zadnjih desetih letih (z izjemo leta 2010, ko zraven ni bilo Portugalca) in sta se z laskavim priznanjem okitila v zadnjih osmih letih - Messi petkrat in Ronaldo trikrat.

Prvič po letu 2013, ko je bil v najožjem izboru tudi Bayernov as Franck Ribery in zasedel tretje mesto, se bo za prestižno lovoriko potegoval tudi francoski nogometaš. FIFA je letos tudi njega našla v španski »la ligi«, Antoine Griezmann je namreč soigralec slovenskega reprezentanta Jana Oblaka pri madridskem Atleticu, finalistu minule sezone lige prvakov. Petindvajsetletni napadalec s številko 7 na dresu bo v glasovanju sodeloval prvič, predvsem pa je letos nase opozoril kot z naskokom najboljši strelec domačega eura - nanizal je namreč kar šest golov, od tega pet v izločilnih bojih.

V finalnem izboru med nogometašicami pa so ostale članica zlate nemške olimpijske reprezentance Melanie Behringer, brazilska zvezdnica Marta in ameriška igralka Carli Lloyd. FIFA bo nagrade na svečani prireditvi podelila 9. januarja prihodnje leto.