Oblak med vratnicami, Francoza v konici napada

Nogometaši Atletica so izrekli dobrodošlico novemu članu, občasnemu francoskemu reprezentantu Kevinu Gameiróju. Sevilla že našla zamenjavo.

Objavljeno
30. julij 2016 15.46
reu-LIV-SEV/
J. P., A. V.
J. P., A. V.

Madrid - Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak je pred prihajajočo sezono dobil novega soigralca. Finalistu nogometne lige prvakov, madridskemu Atleticu, je namreč štiriletno zvestobo - prestop naj bi bil »težak« 32 milijonov evrov - obljubil dosedanji napadalec zmagovalke evropske lige Seville, 29-letni Francoz Kevin Gameiró, kar pomeni, da bosta odslej za doseganje golov pri Atleticu zadolžena rojaka - ob Gameiróju še najkoristnejši igralec nedavnega evropskega prvenstva Antoine Griezmann.

Novopečeni Madridčan je v minulih treh sezonah v 140 nastopih na vseh tekmovalnih ravneh v majici Seville prispeval 67 zadetkov in 16 asistenc. Njegov dosedanji delodajalec si je v zameno zanj zagotovil argentinskega napadalca Luciana Vietta, ki mu ga je madridski velikan posodil za eno leto. Francozov angažma pomeni, da so pri Atleticu očitno dvignili roke nad vrnitvijo Diega Coste, ki ga Chelsea pod taktirko novega trenerja Antonia Conteja drži čvrsto v svojih krempljih.

Sevilla je hitro našla zamenjavo

Španski nogometni prvoligaš Sevilla je že dobil zamenjavo za Kevina Gameira, ki je prestopil k madridskemu Atleticu. Andaluzijci so v svoje vrste zvabili Francoza Wissama Ben Yeddra. Petindvajsetletni Francoz, ki je nazadnje igral za Toulouse, bo po zdravniških pregledih podpisal petletno pogodbo.

Sevilla bo za francoskega napadalca odštela devet milijonov evrov. V prejšnji sezoni je Ben Yedder dosegel 23 zadetkov in Toulousu pomagal k obstanku v ligi.