Oblak najboljši Atleticov igralec v mesecu decembru

Navijači Atletica so Jana Oblaka izbrali za najboljšega igralca kluba v minulem mesecu. V Španiji je prejel le 8 golov.

Objavljeno
15. januar 2016 16.28
M. Ž.
M. Ž.

Madrid - Navijači Atletica so za najboljšega igralca kluba v mesecu decembru izbrali slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka, ki je nagrado prejel s strani klubskega spoznorja Mahouja.

23-letni Oblak je v tej sezoni v izvrstni formi in je na devetnajstih prvenstvenih tekmah prejel le osem golov, najmanj med vsemi vratarji v ligi. Atletico je tudi po njegovi zaslugi na vrhu španskega prvenstva, z dvema točkama prednosti pred Barcelono.

Atletico je v mesecu decembru odigral sedem tekem v vseh tekmovanjih, njegov izkupiček je šest zmag in poraz, razlika v golih pa 11:4.

»Rad bi se zahvalil za to nagrado. Zelo sem vesel, da lahko pomagam ekipi, hkrati pa upam, da bomo nadaljevali v dobrem ritmu. Nisem vedel, da se je zgodilo prvič, da je nagrado prejel vratar. Sem vesel, vendar pa ta nagrada zame ni najpomembnejša, temveč dejstvo, da gre klubu dobro. V Španiji smo na prvem mestu, zdaj je na nas, da bo tako tudi v prihodnje,« je ob prejetju nagrade povedal Oblak.

Atletico bo sezono nadaljeval z nedeljsko prvenstveno tekmo proti Las Palmasu, v prihodnjem mesecu pa ga čaka že prva tekma osmine finala lige prvakov proti PSV-ju.