Oblak podaljšal z Atleticom do leta 2021

Slovenski vratar Jan Oblak je podaljšal zvestobo madridskemu Atleticu do leta 2021. Odkupna klavzula znaša 100 m evrov.

Objavljeno
09. februar 2016 16.43
Spain Soccer Champions League
M. Ž.
M. Ž.

Madrid - Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak je z madridskim Atleticom podpisal novo pogodbo, veljavno do leta 2021.

23-letni Oblak se je Atleticu pridružil leta 2014 in sklenil šestletno pogodbo, zdaj pa je podaljšal zvestobo klubu še za eno leto.

»Ta poteza kluba pomeni, da mi zaupajo. Sem zelo vesel in hvaležen vsem, ki so pripomogli k temu, da sem podaljšal pogodbo. Tu sem srečen in zadovoljen z osebjem, zato sem tudi podpisal novo pogodbo, saj bi rad še naprej branil za ta klub,« je povedal Oblak.

Madridski klub včeraj ni želel razkriti podrobnosti nove pogodbe, španski časopis Marca pa danes poroča, da je Atletico podvojil Oblakovo odkupno klavzulo - s 50 milijonov evrov na 100 milijonov evrov - in dal njegovim snubcem jasno vedeti, da ni naprodaj.

Škofjeločan se je v madridskem klubu uveljavil kot eden izmed ključnih igralcev. V tej sezoni je branil na 29 uradnih tekmah in kar 18-krat svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.

Atletico je v španskem prvenstvu na drugem mestu, s tremi točkami zaostanka za Barcelono, v ligi prvakov pa so se prebili v osmino finala, kjer jih čakata obračuna s PSV-jem.