Oblak proti boljšemu Realu ni zmogel vsega sam

Chicharito odločil madridski derbi. V jutrišnjem žrebu v Nyonu štirje velikani: Real, Barcelona, Bayern in Juventus.

Objavljeno
23. april 2015 02.10
J. S,, šport
J. S,, šport

Ljubljana – Na žalost slovenskih navijačev se madridski Atletico z vnovič sijajnim vratarjem Janom Oblakom ni prebil v polfinale lige prvakov. Tam bo igral Real Madrid, ki bo pričakal jutrišnji žreb ob Ženevskem jezeru v družbi Juventusa, Barcelone in Bayerna. Zadnje sito za nastop v berlinskem finalu bo na sporedu 5./6. in 12./13. maja.

Madridski derbi se je končal podobno kot lani, tedaj v lizbonskem finalu, ko je Real tik pred zdajci izenačil izid na 1:1, nato pa zmlel izžete igralce Atletica. Sinoči je bil Real boljši, nenehno je »iskal gol«, gostje so se povlekli na svojo polovico in upali na kakšen preblisk Arde Turana, Griezmanna ali Mandžukića v napadu. Toda napadalne akcije so valili le realovci, četudi niso prevladovali močno kot prejšnji teden na Atleticovem štadionu.

Jan Oblak je imel kar veliko dela. V prvem polčasu je dobil dvoboj s Cristianom Ronaldom z 2:0, Portugalec je po izgubljenem dvoboju iz oči v oči z Oblakom le nemočno dvignil roke v zrak in pogledal navzgor proti ... Družbena omrežja so iz minute v minuto bolj močno preplavljale poizvedbe o Janu Oblaku, zveza #Oblak je prevladovala na območjih Londona, Pariza, Lizbone, celo v Riu de Janeiru.

Tako je bilo vse do 88. minute, ko je sijajno akcijo Rodrigueza in nesebičnega Ronalda kronal Javier Chicharito. Oblak je z izhodom iz vrat skrajšal kot Portugalcu, tako da Mehičan ni imel težkega dela. Vprašanje, kako bi se razpletel derbi, če Felix Brych ne bi (ne)upravičeno poslal pod prho Ardo Turana 14 minut pred koncem tekme, bo ostalo neodgovorjeno.

Sredina rezultata lige prvakov

Real Madrid : Atletico 1:0 (0:0) - naprej Real z 1:0

(Hernandez 88.)

Monaco : Juventus 0:0 - naprej Juventus z 1:0