Oblak: S prestopom v Atletico so se mi uresničile sanje

Prestop sicer še vedno ni uradno potrjen, je pa slovenski vratar Jan Oblak za časnik A Bola že spregovoril o selitvi.

Objavljeno
15. julij 2014 18.45
FBL-EUR-C3-BENFICA-SEVILLA
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Madrid - Uradne potrditve sicer še vedno ni, je pa že  nekaj dni več ali manj jasno, da bo slovenski nogometni reprezentant Jan Oblak postal novi vratar Atletica Madrida. O svoji selitvi iz Benfice, je 21-letni Škofjeločan že spregovoril za portugalski časnik A Bola.

Oblak je tako že potrdil, da portugalsko moštvo, s katerim je letos osvojil trojno krono, zapušča zaradi vabila k španskim prvakom. Tam bo zamenjal Thibauta Courtoisa, ki se po treh letih vrača v Chelsea. Slovenski vratar je obljubil, da se bo močno trudil, da uspešno nadomesti belgijskega reprezentanta.

 

»Benfico zapuščam zaradi Atletica. Že kot otrok sem sanjal, da bom igral v španskem prvenstvu, ki je še bolj kakovostno od portugalskega. To, da postanem član Atletica je izziv, ki ga enostavno nisem mogel odkloniti. V Benfici so želeli, da ostanem in naredili vse, da bi me zadržali, toda moja želja je, da podpišem z Madridčani,« je povedal za portugalski časnik.

Seveda ob tem ni pozabil dodati, da bo tudi Portugalsko ohranil v zelo lepem spominu. »Nikoli ne bom pozabil časov, ko sem bil del Benfice. Vse v klubu želim le najboljše, zelo cenim vso pomoč, ki sem jo dobil. Benfica je fantastičen klub,« je povedal in še dodal, da »finančni razlogi« niso bili njegov motiv za selitev, četudi je jasno, da je Atletico veliko bogatejši klub.

Oblaka je Benfica opazila leta 2010 in ga zvabila iz Olimpije, ki jo zdaj čaka del odškodnine. Gorenjec je nato kot posojeni vratar igral v klubih Beira Mar, Olhanense, Uniao Leiria in Rio Ave, šele v minuli sezoni pa postal tudi prva izbira lizbonskega kluba. S svojimi sijajnimi obrambami je moštvo popeljal vse do finala evropske lige, od koder si je nato utrl pot do finalistov lige prvakov.

Pogajanj med španskim in portugalskim klubom naj bi bilo konec že včeraj, toda uradne potrditve o prestopu, s klavzulo 16 milijonov evrov, še vedno ni.