Oblak znova ohranil nedotaknjeno mrežo

V ligi prvakov Atletico remiziral pri PSV, Manchester City blizu prvi uvrstitvi v četrtfinale v klubski zgodovini.

Objavljeno
25. februar 2016 00.30
A. V.
A. V.
Eindhoven – V nogometnem večeru brez izrazitega derbija si je uvrstitev v četrtfinale skoraj zagotovil Manchester City, ki je prepričljivo zmagal v Kijevu. Na drugi tekmi je Atletico pri PSV še enkrat več dosegel remi brez zadetkov. Izkazal se je slovenski čuvaj mreže Jan Oblak. Pred povratnimi tekmami sledi teden dni premora.

Po vzoru rojakov Lionela Messija in Paula Dybale je tudi včeraj zadel argentinski nogometaš. Manchester City je v vodstvo popeljal Sergio Agüero, kar je bil njegov 25. gol v ligi prvakov, od tega je na zadnjih 17 tekmah zabil 16 zadetkov. Skoraj vse dvome o potniku v četrtfinale je še pred koncem polčasa razblinil David Silva, ki je po domiselni akciji med Agüerom in Sterlingom povišal angleško vodstvo. Nekaj upanja je v zasedbo Dinama vnesel Vitalij Bujalski, ki je zatresel mrežo s precej sreče (žoga je spremenila smer, ko je zadela Otamendija), toda možnosti Kijevčanov pred povratnim obračunom ostajajo neznatne, saj je zmago Cityja v zaključku tekme potrdil Yaya Toure. Kot kaže, se bodo modri iz Manchestra po preteklih razočaranjih v ligi prvakov, ko niso pomagale niti številne drage okrepitve, tokrat le prebili med najboljših osem v ligi prvakov. Prvič v zgodovini kluba.

V Eindhovnu sta si znova stala nasproti Diego Simeone (Atletico) in Phillip Cocu (PSV). Malce boljši poznavalci nogometa verjetno še pomnijo, kako sta se bojevala v igralskih dneh. Največjo bitko sta imela na svetovnem prvenstvu 1998, ko je Nizozemska s Cocujem v četrtfinalu ugnala Argentino, pri kateri je bil kapetan Simeone. Sinoči sta se prvič pomerila kot trenerja in oba sta želela nadaljevati niz iz skupinskega dela, v katerem PSV ni nikoli izgubil doma, Atletico pa v gosteh. Na koncu sta oba nadaljevala tradicijo, saj sta se razšla brez zadetkov. Toka dogajanja ni spremenil niti rdeči karton Pereire (PSV) sredi drugega polčasa. »Poskušali smo, veliko tekli in se borili, toda ni nam uspelo zadeti. Kljub temu smo se zelo izkazali v obrambi, saj smo PSV prepustili zgolj eno veliko priložnost,« je povedal branilec Atletica Filipe Luis.