Oblaku trojček z Benfico, Kampl strelec za dvojno krono Salzburga

Nogometaši Salzburga so s 4:2 so v finalu avstrijskega pokala ugnali St. Pölten. Benfici še portugalski pokal.

Objavljeno
18. maj 2014 19.35
Posodobljeno
18. maj 2014 19.35
FBL-EUR-C3-BENFICA-SEVILLA
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Celovec - Nogometaši Salzburga so sezono v Avstriji končali z dvojno krono. Po slavju v prvenstvu so danes zmagali še v pokalnem tekmovanju, v finalu v Celovcu so s 4:2 premagali drugoligaša iz St. Pöltna. Slovenski reprezentant Kevin Kampl je k zmagi svoje ekipe prispeval drugi gol v 42. minuti.

Za Salzburžane je bil letošnji dvojček drugi v klubski zgodovini po letu 2012.

Dvoboj v Celovcu je bil zadnji v trenerski karieri na klopi solnograške ekipe za Rogerja Schmidta, saj se bo v prihodnji sezoni preselil v Nemčijo k Bayerju iz Leverkusna.

Benfica z zgodovinskim trojčkom

Uspešno sezono je z že tretjo lovoriko kronal tudi slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, ki navdušuje v vrstah portugalske Benfice. Rane po bolečem porazu v finalu evropske lige so s soigralci celili v finalu portugalskega pokala in z 1:0 premagali Rio Ave.

Benfica je tako zmagi v prvenstvu in ligaškem pokalu dodala še tretjo lovoriko. Edini gol je v 20. minuti dosegel Argentinec Nico Gaitan, znova pa se je izkazal Oblak, saj ni prejel zadetka. Brez gola je Škofjeločan že neverjetnih 950 minut!

Uspeh je zgodovinski: Benfica je postala prvi portugalski klub s trojčkom, vse odkar so v sezoni 2007/08 uvedli še ligaški pokal.