Odlično izhodišče Domžal pred povratno tekmo v Novem mestu

Na prvem polfinalnem srečanju med Domžalami in Krko so domačini slavili z 2:0 in imajo pred povratno tekmo lepo prednost.

Objavljeno
04. april 2017 21.15
Dalibor Volaš in Alvir Marko,Domžale Slovenija 26.11.2016 [Nogomet,šport]
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Domžale - Domžalčani so imeli v prvem polfinalnem dvoboju jasen status favoritov. Ne le zaradi razmerja moči med prvoligašem in drugoligašem, pač pa tudi zaradi dobre forme Domžal, ki so na prvoligaški lestvici že ujele spomladi povsem razglašeno Olimpijo.

Prvi polčas se je iztekel po pričakovanjih, z domžalsko premočjo, a brez prednosti pri zadetkih. Gostje so se dobro branili, razpoložen pa je bil tudi vratar Darko Marjanović. Domači so si pripravili tri zrele priložnosti, po katerih bi lahko povedli. V 16. minuti je na sicer precej težkem terenu, igrišče je bilo razmočeno in blatno, po podaji Zenija Husmanija z leve strani močno streljal Jure Balkovec, a ni bil dovolj natančen. Nekaj minut zatem so domači izvedli hiter napad, Matjašič je dobro podal do Balkovca, ta pa je podaljšal do Alena Ožbolta. Napadalec domačih je sprožil proti vratom gostov s kakšnih sedmih metrov, Marjanović pa je ostal nepremagan.

V 23. minuti je sledila še ena podobna akcija Domžal, tokrat je bil podajalec Jure Matjašič, ki je žogo spravil do Amedeja Vetriha, ta pa je bil s kakšnih desetih metrov premalo natančen in žogo poslal prek vrat. Do konca polčasa je ostal izid 0:0, Krka pa ni sprožila strela proti domačemu vratarju Dejanu Miliću.

Nadaljevanje je bilo podobno kot prvi polčas - Domžale s terensko premočjo, Krka pa je, drugače kot v prvem delu, mrežo zadržala nedotaknjeno samo 12 minut. Domžale so namreč v 57. minuti povedle po lepi akciji na levi strani in dolgi podaji Balkovca, pred golom pa je bil pred vratarjem in obrambo tekmecev najbolj spreten Ivan Firer, ta je v igro vstopil v drugem delu, ter z izjemno potezo z levo nogo žogo dvignil prek vratarja in jo poslal v gol.

Domžalčani so po vodilnem zadetku še stopnjevali napade, v 66. minuti pa so bili zelo blizu drugemu zadetku. Do žoge je na kakšnih 18 metrih prišel Balkovec ter silovito udaril, vratar Krke je bil nemočen, a ga je rešila prečka. Krka se je do konca krčevito branila, napadi Domžalčanov pa so se stopnjevali. Balkovec je imel v 78. minuti novo lepo priložnost, končalo pa se je tako kot pri prejšnji; z močnim strelom, tokrat s prostega strela z desne strani, je spet zadel prečko.

Po tretji prečki v drugem polčasu pa je Krka vendarle drugič klonila. V 83. minuti je s kakšnih 14 metrov z lobom vratarja skušal ukaniti Luka Žinko, žoga pa se je spet odbila od vratnice, a na srečo Domžalčanov natančno do Veljka Batrovića, ki mu z enega metra ni bilo težko zadeti za 2:0.

Povratna tekma v tem polfinalnem paru nogometnega pokala bo v Novem mestu v sredo, 11. aprila, tekmi drugega polfinalnega para Olimpija in Maribor bosta na sporedu to in naslednjo sredo.

Domžale : Krka 2:0 (0:0)

Stadion v športnem parku, gledalcev 500, sodniki: Mertik (Odranci), Vukan (Apače), Bezjak (Gorišnica).
Strelca: 1:0 Firer (57.), 2:0 Batrović (83.).
Domžale: Milić, Vetrih, Volarič (od 79. Žinko), Matjašič (od 66. Batrović), Repas, Širok, Blažič, Dobrovoljc, Balkovec, Ožbolt (od 46. Firer), Husmani.
Krka: Marjanović, Drnovšek, Bedek (od 62. Kostanjšek), Cerovec, Jurečič (od 46. Horžen), Mojstrović, Trščinar (od 31. Florjanc), Dežmar, Slunjski, Puklin, Kambič.
Rumeni kartoni: Matjašič; Bedek, Horžen, Puklin, Kostanjšek.
Rdeči karton: /