Okazakijeve škarjice za nove tri točke Leicestra (VIDEO)

Vodilni angleški prvoligaš je z 1:0 odpravil predzadnjo zasedbo Newcastla, pri kateri je kot trener debitiral Rafa Benitez.

Objavljeno
15. marec 2016 00.40

Leicester - Ognjeni krst nekdanjega trenerja madridskega nogometnega velikana Reala, Rafaela Beniteza, na vročem stolčku angleškega prvoligaša Newcastla, na katerem je zamenjal Steva McClarna, se ni razpletel po njegovih željah. Moštvo, ki se krčevito bori za obstanek med elito na Otoku, je namreč v 30. kolu državnega prvenstva z 0:1 pokleknilo na gostovanju pri Leicestru, ki tako ostaja v udobnem vodstvu na razpredelnici s petimi točkami zaloge pred prvim izzivalcem Tottenhamom.

Bil je to izenačen dvoboj, posest žoge je bila enakomerno razporejena med obe moštvi, gostitelji pa so edini sproženi strel v okvir vrat (Newcastle, ki je izgubil četrtič zapored, je zmogel dva) pretvorili v zadetek po zaslugi 29-letnega japonskega napadalca Šindžija Okazakija, ki je že v 25. minuti s čudovitimi škarjicami presenetil tudi tekmečevega čuvaja mreže, Irca Roba Elliota, in poskrbel, da so vse tri točke ostale na štadionu King Power. In da je Leicester še malenkostno bližje nenadejani lovoriki.