Olimpija išče naslednika Ezekiela Hentyja

Rekordni prestop: za Nigerijca Ezekiela Hentyja bo Lokomotiv plačal 6 milijonov evrov odškodnine.

Objavljeno
16. februar 2016 22.13
Ezekiel Henty,nogometaš Olimpije,Ljubljana Slovenija 14.10.2015 [Nogomet,šport]
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly

Ljubljana – Ezekiel Henty je včeraj preskočil še zadnjo oviro, da je končal enoletno zgodbo z Olimpijo. V Moskvi je opravil zdravniški pregled in podpisal štiriletno pogodbo z moštvom Lokomotiv, sicer tretjeuvrščenim v najmočnejšem državnem tekmovanju.

Odhoda 22-letnega Nigerijca ni bilo mogoče ustaviti. Predsednik Milan Mandarić je bil brez moči zavoljo rekordne odškodnine, ki znaša kar 6 milijonov evrov, in Hentyjevega vztrajanja, da hoče oditi v bogatejši klub in v zahtevnejšo ligo. V Rusiji bo menda Henty na leto zaslužil 800.000 evrov.

Olimpija je v zimskem prestopnem roku napolnila blagajno, skupaj s prodajo Andraža Šporarja (Basel, 3,8 milijona evrov) je zaslužila skoraj 10 milijonov evrov, a je deset dni pred prvo tekmo drugega dela prvenstva z Luko Koper v Stožicah (27. t. m.) ostala še brez drugega odličnega napadalca. Henty je bil na klubski lestvici za Šporarjem (17 golov) in Rokom Kronavetrom (10) tretji najboljši strelec z 8 goli, a tudi najboljši podajalec (8).

Pri Olimpiji se bodo pred štartom DP okrepili še s tretjim novim napadalcem, potem ko sta prišla Blessing Eleke in Miroslav Radović.