Olimpija močnejša za izkušenega Radovića

Nogometni klub Olimpija se je okrepil z 32-letnim napadalcem Miroslavom Radovićem, ki je podpisal enoinpolletno pogodbo.

Objavljeno
08. februar 2016 12.55
M. Ž.
M. Ž.

Ljubljana - Nogometni klub Olimpija je v svoje vrste pripeljal izkušenega napadalca Miroslava Radovića, ki je sklenil enoinpolletno pogodbo.

32-letni v Bosni in Hercegovini rojeni Srb lahko igra na vseh položajih v napadu. Nazadnje je bil član kitajskega prvoligaša Hebei China Fortune Reserves, s katerim se je sporazumno razšel 28. januarja letos, pred tem pa je igral za Partizan in varšavsko Legijo, za katero je med letoma 2006 in 2015 odigral 227 prvenstvenih tekem in klubu pomagal do sedmih lovorik, ob tem pa dosegel 54 golov in 46 podaj.

Pri Olimpiji računajo da bo Miroslav Radović klubu pomagal s svojimi bogatimi izkušnjami. V svoji karieri je odigral 53 tekem v evropskih tekmovanjih in vknjižil 16 golov in 9 podaj.

»S prihodom Miroslava Radovića smo dobili novo širino oziroma dimenzijo v konici napada. Njegova nogometna pot je prežeta z izvrstnimi dosežki in rezultati. Nogometaš, ki je v karieri nosil dres dveh velikanov kot sta beograjski Partizan in varšavska Legija, si vsekakor zasluži veliko spoštovanje. Ni skrivnost, da smo potrebovali vsaj še enega izkušenega igralca, ki bo s svojim znanjem in vplivom pomagal ostalim trem napadalcem pri soočanju s vsakodnevnimi pritiski in visokimi pričakovanji. Radović je brez kakršnega koli dvoma velika okrepitev za Olimpijo. Čeprav se nam bo priključil šele v zadnji tretjini priprav na spomladanski del sezone, sem prepričan, da bo velika dodana vrednost za naše moštvo,« je povedal glavni trener Olimpije Marko Nikolić.

Olimpija je jesenski del državnega prvenstva končala na prvem mestu, s tremi točkami prednosti pred Mariborom, drugi del prvenstva pa bo začela 27. februarja s tekmo proti Kopru.