Olimpija močnejša za Kronavetra, Tijanića in Vodiška, Celjane zapustil Jugović

Nogometni klub Olimpija je v svoje vrste pripeljala izkušenega Roka Kronavetra in mlada Roka Vodiška ter Davida Tijanića.

Objavljeno
25. junij 2015 15.30
Posodobljeno
25. junij 2015 15.57
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Vodstvo ljubljanskega prvoligaša Olimpije je igralski kader okrepilo s tremi novimi nogometaši, klubu so se pridružili izkušeni Rok Kronaveter in mlada Rok Vodišek ter David Tijanić.

28-letni vezist Kronaveter je svojo kariero začel leta 2002 pri Železničarju, nato pa igral še za Dravo, Rudar, nemški Energie Cottbus, madžarski Györ in nazadnje romunski Petrolul Ploiesti.

17-letni vezist Tijanić se je k Olimpiji preselil iz Interblocka, medtem ko je 16-letni vratar Vodišek doslej igral za Olimpijino ekipo do 19 let.

Olimpija je v tem prestopnem roku v svoje vrste pripeljala že pet igralcev, kot prva sta se mu pridružila Denis Klinar in Aljaž Krefl.

Jugović iz Celja k Sheriffu

Celjani so ostali brez vezista Igorja Jugovića, ki se je sezono pred koncem pogodbe odločil za selitev k moldavskemu Sheriffu iz Tiraspola.

26-letni Hrvat je v Celju igral zadnji dve sezoni in na 45 prvenstvenih tekmah dosegel 3 gole.

Sheriff je v pretekli sezoni moldavskega prvenstva osvojil tretje mesto in si priigral kvalifikacije evropske lige. Tam se bo v prvem kolu pomeril z norveškim klubom Odds BK.