Olimpija po kadrovski prevetritvi spet s polnim plinom

Nogometaši Maribora so se v povratnem četrtfinalnem dvoboju pokala z Gorico razšli z 0:0 in nepredovali v polfinale.

Objavljeno
26. oktober 2016 18.04
Nogomet Domžale:Olimpija
J. P.
J. P.

Kidričevo - Po kadrovski prevetritvi kluba, v katerega se je - tokrat kot podpredsednik - vrnil Srb Ranko Stojić, so slovenski prvaki, nogometaši Olimpije, spet pokazali nekoliko lepši obraz v preimerjavi s prejšnjimi tekmami, ko so, med drugim, iz rok tudi izpustili vodstvo na prvoligaški razpredelnici. V današnjem povratnem četrtfinalnem dvoboju slovenskega pokala so na gostovanju s kar 4:1 odpravili zasedbo Aluminija in se med polfinaliste prebili s skupnih 6:2, v domačem prvem obračunu so se namreč s tekmecem pošteno lomili (2:1).

Ljubljančani so hitro pokazali, po kaj so prišli v Kidričevo, in so že sredi prvega polčasa vodili z 2:0, s čimer so si praktično že zagotovili polfinale. V deseti minuti je po mojstrsko izvedenem prostem strelu zadel Miha Zajc, v 23. pa z izjemno natančnim poskusom z dvajsetih metrov Etien Velikonja. Žarek upanja je v začetku drugega polčasa domačim prižgal srbski adut s klopi Aleksandar Srdić, ki je po protinapadu prvič zadel v Aluminijevi majici, a sta pri zmajih hitro odgovorila Hrvat Leon Benko in rezervist, nekdanji reprezentant Andraž Kirm, ki je bil uspešen z glavo.

Ob treh prvoligaških polfinalistih pa je med »preživelimi« tudi še en drugoligaš. Krka je namreč že v prvem dvoboju na gostovanju presenetila ekipo velenjskega Rudarja in jo odpravila z 2:0, v povratnem pred domačimi gledalci pa iztržila neodločen izid 2:2, kar je zadostovalo za nadaljevanje. Gostje so začeli odločno in si do 27. minute prek Kamerunca Johna Maryja in Hrvata Dominika Glavine priigrali vodstvo z 2:0, s katerim so poravnali skupni izid, nato pa je v domači vrsti v ospredje stopil mladi Miha Kostanjšek, ki je prvič zadel tik pred odhodom na odmor, drugič pa v 57. minuti in tako tehnico vnovič - dokončno - nagnil na stran Krke. Za nameček je bil v 88. minuti pred Velenjčanih izključen še branilec Darko Zec.

V zadnjem četrtfinalnem obračunu, derbiju te faze pokalnega tekmovanja, pa sta se pomerila prvoligaša Maribor in Gorica. Prvi dvoboj na Severnem Primorskem se je razpletel brez zmagovalca, z 1:1, doseženi zadetek v gosteh pa je v vlogo favorita postavil vodilnega na prvoligaški razpredelnici Maribor. Vijoličasti so jo upravičili, v Ljudskem vrtu ohranili mrežo nedotaknjeno (0:0) in se zaradi doseženega zadetka v gosteh, za katerega je poskrbel Luka Zahović, prebili med najboljša štiri pokalna moštva. Danes sta obe zasedbi po enkrat zatresli okvir vrat: Marko Šuler je bil za las nenatančen pri domačih, Dejan Žigon pa pri gostih. Že včeraj so si napredovanje zagotovili Domžalčani, ki so na drugi tekmi z 2:1 odpravili Krško, od katerega so bili z 2:0 boljši tudi že v prvi. Polfinalna para bo določil žreb.