Olimpija ulovila Elekeja, verjetno tudi Vidmarja

Vodilni slovenski nogometni prvoligaš je vrzel v napadu zakrpal z Blessingom Elekejem. Odhaja Dejan Đermanović.

Objavljeno
14. januar 2016 08.44
Posodobljeno
14. januar 2016 08.44
Trening
J. P.
J. P.

Ljubljana - Očitno se je vodilnemu slovenskemu nogometnemu prvoligašu Olimpiji vendarle posrečil odličen prestopni ulov, po poročanju spletnih medijev na čelu z Nogomanio naj bi namreč v svoje vrste zvabil dosedanjega vratarja Domžal Nejca Vidmarja. V zmajevem genzdu so trnek na 26-letnega reprezentanta vrgli že pred časom, sprva so bila pogajanja neuspešna, prestop pa naj bi s podpisom pogodbe postal uraden jutri.

Vidmar se je v minuli sezoni izkazal z izjemnim rekordom v zgodovini slovenskega prvoligaškega tekmovanja, saj je zaklenil domžalsko mrežo za več kot tisoč zaporednih minut (1002). Njegove predstave so prepričale tudi selektorja Srečka Katanca, da mu je v izbrani vrsti namenil vlogo tretjega čuvaja mreže. Finančne podrobnosti skorajšnje pogodbe še niso znane, bo pa Vidmarjev prestop (z dosedanjim delodajalcem je imel sicer pogodbo veljavno do leta 2018) očitno daleč »najtežji« vratarski doslej v 1. SNL. Domžale so tako v nekaj dneh izgubile dva nosilca igre, kapetan Nejc Skubic se je namreč preselil k turškemu Konyasporju.

Eleke prva uradna okrepitev

Že pa je znana prva uradna okrepitev Olimpije v zimskem prestopnem roku. Vrzel v napadu, nastalo po odhodu Andraža Šporarja v švicarski Basel, bo namreč zapolnil mladi, komaj 19-letni Nigerijec Blessing Chibuike Eleke, ki v Stožice prihaja iz vrst Gorice, ostal pa bo (vsaj) do poletja 2019. V tej sezoni je doslej vpisal dvanajst prvoligaških zadetkov in je trenutno drugi najučinkovitejši mož, v zeleno-belem napadu pa bo moči združil z nekdanjim soigralcem in velikim prijateljem Ezekielom Hentyjem.

Trenutno prvo ekipo slovenskega državnega prvenstva pa je zapustil napadalec Dejan Đermanović. Novico je napadalec, ki je za Olimpijo igral od sredine sezone 2011/12, vendar prave priložnosti tudi zaradi hude poškodbe kolena ni dočakal, sporočil prek družabnih omrežij:

»Enkrat se je moralo končati, res da Olimpiji nisem dal veliko golov, dal sem ji pa nekaj, kar mi v življenju največ pomeni, to je moje zdravje. Prav tako sem v Olimpiji doživel praktično vse, razen tega, da z njo nisem bil prvak, tako da upam da bom to leto, pa čeprav kot navijač. Hvala navijačem, soigralcem, trenerjem, hvala Olimpiji,« je zapisal Đermanović.