Olimpija v igralski mozaik dodala še Vidmarja

Pri Olimpiji so predstavili še drugo okrepitev v dveh dneh, klubu se je pridružil vratar Nejc Vidmar.

Objavljeno
15. januar 2016 12.48
M. Ž.
M. Ž.

Ljubljana - Pri nogometnem klubu Olimpija so danes predstavili še drugo okrepitev v dveh dneh. Po napadalcu Blessingu Elekeju se je »zmajem« pridružil še odlični vratar Nejc Vidmar, ki je podpisal triinpolletno pogodbo.

26-letni vratar je vso svojo člansko kariero igral za Domžale in v klubu pustil globok pečat. Od leta 2005 je branil na 209 tekmah in s klubom leta 2011 osvojil slovenski pokal in superpokal, član moštva pa je bil tudi že ob osvojitvi drugega naslova državnega prvaka.

Nejc Vidmar je v dresu Domžal poskrbel tudi za zgodovinski dosežek, saj je na prehodu iz sezone 2013/14 v sezono 2014/15 svojo mrežo ohranil nedotaknjeno kar 1002 minuti.

Kot so zapisali na uradni strani Domžal, so bila pogajanja o prestopu Vidmarja dolga in zahtevna, a sta kluba na zadovoljstvo vseh vpletenih na koncu našla skupni jezik, tako da se je vratarju izpolnila velika želja, da ponovno obleče dres Olimpije, za katero je branil že v mlajših kategorijah.

»V prvi vrsti bi se želel zahvaliti vodstvu kluba na izkazanem zanimanju in želji, da se jim pridružim pri velikem projektu grajenja nove, močne Olimpije. Prišel sem do trenutka, ko je bilo potrebno stopiti stopničko višje v karieri in najti okolje, v katerem bom lahko nadgradil dosedanje delo. Olimpija je nedvomno največji možni izziv v slovenskem nogometnem prostoru. Imamo odlične mlade fante, pred katerimi je svetla prihodnost, kot tudi nekaj izkušenejših nogometašev, brez katerih si je zelo težko predstavljati močno Olimpijo. Izhodišče pred nadaljevanjem sezone je ugodno, imamo določeno prednost pred tekmeci, ki bodo storili vse, da nas dohitijo in kasneje prehitijo. Ob nesporni kakovosti, ki jo premoremo, sem prepričan, da je pred nami lepo in uspešno obdobje. Komaj čakam, da se pridružim novim soigralcem na treningih in spoznam način dela trenerja Marka Nikolića. Največji užitek pa bo nedvomno zaigrati na Stožicah pred svojimi privrženci in Green Dragonsi, ki so dodana vrednost kluba. Ob koncu bi se želel zahvaliti svojemu bivšemu delodajalcu NK Domžale, ki so mi omogočile vratarski razvoj do točke, da sem postal zanimiv tudi za tako velik klub, kot je NK Olimpija Ljubljana,« je dejal Vidmar.

Oražem: Olimpija je ugodila večini naših želja

Športni direktor Domžal Matej Oražem je o prestopu povedal: »Nejc Vidmar ni le najboljši vratar v slovenski ligi in državni reprezentant, ampak je v zadnjih letih s svojimi igrami, karakterjem in ugledom postal eden največjih ambasadorjev našega kluba. Naša želja je bila, da ga zadržimo v svojih vrstah, vendar smo se hkrati zavedali, da se bo prej ali slej našel klub, ki bo pripravljen ugoditi našim zahtevam. Prišla je Olimpija, ki je bila vztrajna in je ugodila večini naših želja. Na drugi strani smo v pogajanjih tudi mi upoštevali željo igralca, ki si je po desetih letih zaželel novega izziva. Zagotovili smo si dobro nadomestilo, tudi variabilni del in odstotke od naslednje prodaje. Gledano z naše strani je to zelo dober posel, ki se sklada z našo filozofijo. Razvijamo igralce in jim pomagamo pri ustvarjanju svoje kariere. Delamo, kar govorimo in od tega ne odstopamo.«