Olimpija v Turčijo z Brankom Ilićem

1. SNL: Jezni predsednik NK Olimpija Milan Mandarić pojasnjeval tudi klubsko politiko.

Objavljeno
05. februar 2017 21.58
Branko Ilić,slovemski reprezentant v nogometu,Ljubljana Slovenija 31.08.2015 [Šport,nogomet]
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly
Ljubljana – »Pomembni so rezultati, ne pa, koliko Slovencev, Nigerijcev, Srbov bo igralo. Mislim, da bomo prvaki,« je bil predsednik NK Olimpija Milan Mandarić vidno izzvan nad zadnjimi medijskimi zapisi o tem, da Olimpija zapostavlja domače igralce, izgublja osebnost ...

Branko Ilić je novi član Olimpije. Včerajšnja novinarska konferenca zeleno-belih je bila pravzaprav namenjena predstavitvi bivšega reprezentanta, ki bo danes star 34 let, in bo z moštvom odpotoval v Turčijo na zaključne priprave. Toda Mandarić in tudi športni direktor Ranko Stojić sta se soočila s kritikami in večji del časa namenila pojasnjevanju klubske politike. Mandarić ni skrival, da so ga kritike zbodle, da je bil presenečen nad njimi.

»Moje merilo so navijači, moj uspeh. Olimpiji in slovenskemu nogometu želimo dvignit rejting,« je o svojem poslanstvu povedal poslovnež, ki je poudaril, da je Olimpija stabilen klub in da še ni zamujala s plačami, ki da so višje od drugih v slovenskem nogometu in športu. Stojić je samozavestno dodal, da je v prestopnem roku Olimpija kupovala igralce, ki ustrezajo načinu igre Olimpije in njeni filozofiji.

»Iskali smo hitre, mlade in kakovostne igralce. Zanesljivo smo opravili dober posel,« je bil samozavesten športni direktor. Skupaj s predsednikom sta bila tako prepričljiva v prepričevanju, da bi Maribor lahko že včeraj segel novim, starim šampionom v roke.

Otrok Olimpije Ilić je sklenil pogodbo do 30. junija leta 2019. »Dvakrat smo se že pogovarjali, tretjič smo se dogovorili. Vesel sem, a se zavedam velike odgovornosti. Naredil bom vse, da bomo šampionsko moštvo,« je med drugim povedal Ilić, ki je zatrdil, da je v solidni telesni kondiciji in da je imel le pet dni odmora, ker je moral iz Japonske pripeljati družino in 400 kilogramov prtljage.

Rubrika odhodi in prihodi je še odprta. Rok Kronaveter je z glavo že v tujini, kluba pa še nima, pred vrati je še desni bočni branilec, Nizozemec Thijs Bouma. Za konec je Stojić še izzval: »Pogovarjamo se o prestopu kakovostnega napadalca. Presenečeni boste, a dokler ne bomo dosegli dogovora, ne bom razkril, kdo je.«