Olimpijo okrepil Argentinec Ontivero, Koper prodal Črnigoja v Lugano

Olimpija se je okrepila s krilnim napadalcem Lucasom Eliasom Ontiverom, ki je podpisal pogodbo do konca koledarskega leta.

Objavljeno
31. avgust 2015 17.04
Posodobljeno
31. avgust 2015 17.20
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - V nogometnem klubu Olimpija so pred koncem prestopnega roka poskrbeli za prihod novega igralca. Gre za argentinskega krilnega napadalca Lucasa Eliasa Ontivera, ki je podpisal pogodbo konca tekočega koledarskega leta z možnostjo odkupa.

20-letni član turškega Galatasarayja je bil v teh dneh na preizkušnji v Ljubljani in izpolnil pričakovanja strokovnega vodstva kluba.

Ontivero je kariero začel leta 2012 pri urugvajskemu Fenixu, dve leti kasneje se je pridružil Galatasarayju, ki ga je isto leto posodil Gaziantepsporu, letos pa madžarskemu Honvedu.

»S prihodom v Olimpijo sem storil pomemben korak na svoji nogometni poti. Moštvo sem uspel dodobra spoznati v minulih dneh in moram priznati, da bom igral z izjemnimi nogometaši. Odličen uvod v novo sezono bo tudi meni nekoliko olajšal obdobje prilagoditve na novo okolje. Že sedaj lahko rečem, da sem izjemno vesel in ponosen, da bom vsaj do konca leta član tako kakovostnega moštva kot je ljubljanska Olimpija,« je ob pridružitvi Olimpiji povedal Ontivero.

Stojić: Zaokrožili smo igralsko podobo pred nadaljevanjem sezone

Generalni direktor Olimpije Ranko Stojić je ob prestopu povedal, da je klub s tem zaokrožil igralsko podobo pred nadaljevanjem sezone:

»Z Lucasovim prihodom smo nekako zaključili z okrepitvami v letošnjem poletju. Sicer se vedno lahko zgodi kaj nepredvidljivega, a mislim, da smo zaokrožili igralsko podobo pred nadaljevanjem sezone. Selekcija ekipe se bo izvajala skozi celotno sezono, vendar nam odličen začetek nakazuje, da smo med poletjem izjemno dobro in smelo kadrovali. Z Ontiverom smo dobili še enega prodornega nogometaša, ki bo okrepil konkurenco v napadalnem delu moštva. V kolikor nas bo prepričal s svojo kakovostjo, izvedbami na igrišču ter predvsem s pristopom na treningih, obstaja realna možnost, da bomo ob koncu leta odkupili njegovo pogodbo od Galatasarayja.«

Ljubljančani bodo naslednjo tekmo igrali 11. septembra v gosteh pri Krki.

Koprčani prodali Črnigoja in posodili Krivičiča

Luka Koper je zadnji dan prestopnega roka prodala 19-letnega vezista Domna Črnigoja, ki je okrepil švicarski Lugano. Črnigoj je za člansko moštvo Kopra prvič nastopil v sezoni 2012/13 in v slovenskem državnem prvenstvu odigral 89 tekem, na katerih je vknjižil 2 gola in 8 podaj.

Koprčani so ostali tudi brez mladega upa Marka Krivičiča, ki odhaja na enoletno posojo v italijansko Bologno. Šele 19-letnega vezista mlade slovenske reprezentance, ki je nase prvič resneje opozoril v lanskem finalu pokala proti Celju, bodo pri italijanskem prvoligašu lahko po koncu sezone tudi dokončno odkupili.