Omoregie poskrbel za uspešno generalko pred tekmo z Aberdeenom

Nogometaši Maribora so na zadnji tekmi drugega kola državnega prvenstva premagali Rudar z 2:0.

Objavljeno
24. julij 2016 18.18
Posodobljeno
24. julij 2016 20.00
M. Ž.
M. Ž.

Maribor - Mariborski nogometaši so bili na zadnji tekmi drugega kola državnega prvenstva v Ljudskem vrtu z 2:0 boljši od Rudarja in so poleg Olimpije edina ekipa s popolnim izkupičkom.

Mariborčanom je zmago priigral napadalec Sunny Omoregie, ki je dosegel dva gola. Prvič v 33. minuti po podaji Dareta Vršiča, drugič pa v 89. minuti po asistenci rezervista Damjana Boharja.

Mariborski trener Darko Milanič je zaradi prihajajoče četrtkove evropske tekme z Aberdeenom spremenil začetno enajsterico in vanjo uvrstil Rodriga Defendija, Roberta Pušaverja, Dareta Vršiča in Sintayehuja Sallalicha.

Štajerci so v prvem polčasu povsem zasenčili Velenjčane (streli 9:0), a si priigrali le gol prednosti, nato pa tudi v drugem polčasu ustavili nekoliko bolj konkretne nasprotnike, zadeli še drugič in dosegli drugo ligaško zmago v sezoni.

Na prvi današnji tekmi sta se Krško in Domžale razšla brez zmagovalca (1:1). Za Krško je v 22. minuti zadel David Bučar, za Domžalčane pa v 68. minuti s strelom z bele točke izenačil Slobodan Vuk.

POTEK TEKME MARIBOR : RUDAR

Prvi polčas

Mariborčani so tekmo začeli zelo napadalno in nizali priložnosti. V sedmi minuti je z leve strani neuspešno sprožil Mitja Viler, v trinajsti je po podaji Dareta Vršiča iz kota z glavo zgrešil Marko Šuler, pet minut kasneje pa je bil nevaren še Vršič, ki je z leve strani iz težkega položaja poskusil z neposrednim strelom proti vratom in presenetil vratarja Borivojeja Ristića, a je žoga zletela prek vrat.

Gostitelji so ofenzivo nadaljevali v 20. minuti, ko je Blaž Vrhovec z roba kazenskega prostora žogo poslal mimo leve vratnice. Že dve minuti kasneje je Sunny Omoregie nevarno prodrl v kazenski prostor in podal Gregorju Bajdetu, ki bi moral žogo le še potisniti v prazna vrata, a ga je prehitel Klemen Bolha in žogo odbil v kot.

Mariborski nogometaši so nato v 33. minuti le povedli. Dare Vršič je izvedel kot z desne strani in po odbitem predložku v drugem poskusu podal na oddaljeno vratnico, kjer z glavo zadel Sunny Omoregie.

Štajersko moštvo je po prvem polčasu vodilo z 1:0. Statistika je bila povsem na strani domačih, ki so imeli žogo več v svojih nogah (60%) in sprožili devet strelov, Velenjčani pa niti enega.

Drugi polčas

Pri Rudarju so pred začetkom drugega polčasa opravili dve menjavi, vstopila sta Mitja Lotrič in Stjepan Babić. Velenjčanom je to pomagalo, saj so že v 48. minuti ogrozili mariborska vrata. Po predložku iz kota je z glavo poskusil Darko Zec, domači čuvaj mreže Jasmin Handanović pa je žogo odbil v kot.

Le minuto kasneje je bilo nevarno pred vrati Rudarja, ko je z osemnajstih metrov udaril Gregor Bajde in zadel desno vratnico.

Na naslednjo priložnost je bilo treba čakati do 67. minute. Takrat je Mario Babić z leve strani poskusil z diagonalnim strelom, vendar pa ni bil dovolj natančen.

Ekipi sta si med 70. in 80. minuto pripravili nekaj polpriložnosti. Mariborčani so v 71. minuti izpeljali napad po desni strani in v kazenski prostor poslali uporaben predložek, a je Gregor Bajde zgrešil žogo, tri minute zatem je gostujoči napadalec Bojan Vručina iz prostega strela sprožil preveč po sredini vrat, kar ni bil prevelik izziv za Jasmina Handanovića, v 78. minuti pa je na drugi strani z razdalje nenatančno udaril Aleks Pihler.

Pri gostiteljih je v 82. minuti v igro vstopil Damjan Bohar, ki je po šestih minutah nadaljevanja poskusil z močnim strelom, a je vratar Borivoje Ristić ukrotil njegov strel.

Mariborčani so sedem minut kasneje dokončno odločili zmagovalca. Akcijo sta začela rezervista Marcos Tavares in Damjan Bohar, ki je s podajo zaposlil Omoregieja, ta pa je z enajstih metrov dosegel še svoj drugi gol na tekmi.

Končni izid tekme je bil 2:0. Mariborčani so dosegli drugo zmago in se po številu točk na vrhu izenačili z Olimpijo.

POTEK TEKME KRŠKO : DOMŽALE

Na tekmi v Krškem so prvi nevarnejši strel sprožili gostje, a je strel Slobodana Vuka v sedmi minuti domači vratar Marko Zalokar ubranil. Nato so bili na potezi Krčani, v 17. minuti je Filip Dangubić lepo našel Davida Bučarja, ki je močno streljal, gostujoči vratar Adnan Golubović pa je žogo odbil v kot.

V naslednjem napadu pa so domači povedli. Dangubić je z lepo in natančno podajo našel Bučarja, na katerega je domžalska obramba pozabila, njegov strel proti daljši vratnici pa je bil dovolj natančen, da je žoga ob vratarju Domžal končala v mreži.

Domžale so bile blizu izenačenju v 34. minuti, podaja Marka Alvirja je bila zelo natančna, vendar je bila izvedba Vuka pred vrati slabša: z glavo je s kakšnih osmih metrov meril prek gola. Podobno je bilo že v sodnikovem dodatku prvega dela, po protinapadu je Juninho spet natančno podal, Vuk je tokrat žogo sprejel na kakšnih 20 metrih in silovito udaril, vratar Krškega pa je žogo s težavami odbil v kot.

V nadaljevanju so Domžalčani iskali izenačenje, pritiskali, a so se Krčani dobro branili. Poskusi Juninha, Jureta Balkovca in Vuka niso bili uspešni.

Vse do 68. minute, ko je po predložku Matije Široka v kazenskem prostoru z roko igral domači nogometaš Luka Pavič. Sodnik Slavko Vinčić je dosodil najstrožjo kazen, ki jo je z natančnim strelom izkoristil Vuk ter poskrbel za izenačenje.

Gol je dal krila gostom, ki so za nekaj minut povsem stisnili domače. Najbližje vsem trem točkam so bili v 78. minuti, ko je gostujoča ekipa izpeljala lepo akcijo, Balkovec je podal pred vrata, domači vratar je bil že premagan, toda žoge Gaber Dobrovoljc z nekaj metrov ob vratnici ni znal potisniti v prazno mrežo, ampak jo je brcnil čez prečko.

Dve priložnosti so imeli do konca še gostje, a ni bilo več prave nevarnosti za domače, ki pa so imeli resnejši poskus še v 87. minuti, ko je streljal Ranko Moravac, a je bil vratar Golubović zbran.

Krčani so tako prišli do druge točke v sezoni, Domžalčani pa imajo štiri.

Državno prvenstvo, drugo kolo

Maribor - Rudar 2:0 (1:0)

(Omoregie 33., 89.)

Maribor: Handanović, Viler, Šuler, Defendi (75./Šme), Pušaver, Vrhovec, Pihler, Bajde (82./Bohar), Vršič (68./Tavares), Sallalich, Omoregie.

Rudar: Ristić, Mužek, Zec, Kašnik, Glavina, Tolimir, Grbič (46./Lotrič), Bolha, M. Babić, Krcić (46./S. Babić), Pišek (63./Vručina).

------------------------------

Krško - Domžale 1:1 (1:0)

(Bučar 22.; Vuk 68./11-m)

Krško: Zalokar, Kramarič, Jurečič, Dangubić, Čeh (63./Moravac), Bučar (89./Špiler), Dušak, Vuklišević, Drnovšek, Pavič (74./Vokić), Šturm.

Domžale: Golubović, Vetrih, Volarič (70./Bratanovič), Juninho, Vuk, Žužek (58./Dobrovoljc), Repas (46./Črnic), Širok, Blažič, Balkovec, Alvir.

Že odigrano

Koper - Aluminij 1:0 (0:0)

(Štromajer 83.)

Radomlje - Olimpija 0:2 (0:0)

(Zajc 66., Eleke 90.)

Celje - Gorica 1:0 (0:0)

(Čirjak 46.)

 

Lestvica:

1. Olimpija 2 2 0 0 3:0 6 točk

2. Maribor 2 2 0 0 3:0 6

3. Domžale 2 1 1 0 3:1 4

4. Gorica 2 1 0 1 2:1 3

5. Celje 2 1 0 1 1:1 3

6. Koper 2 1 0 1 1:1 3

7. Krško 2 0 2 0 2:2 2

8. Rudar 1 0 1 0 1:1 1

9. Aluminij 2 0 0 2 0:3 0

10. Radomlje 2 0 0 2 0:4 0