Opičji kriki za Evertona Luiza, Radov štadion suspendiran (VIDEO)

Mestni dvoboj 22. kola srbskega nogometnega prvenstva med Radom in Partizanom je dobil še nesprejemljiv podaljšek.

Objavljeno
21. februar 2017 10.17
ap Serbia Soccer Violence
J. P.
J. P.

Beograd - Brazilec Everton Luiz, 28-letni obrambno usmerjeni zvezni igralec srbskega nogometnega velikana Partizana, je na lastni koži občutil nestrpnost tamkajšnjih navijačev. V 22. kolu prvoligaškega tekmovanja je bil na gostovanju pri mestnem tekmecu Radu ves čas tarča zbadanja domačih privržencev, ki so ga zavoljo njegove polti z opičjim oglašanjem pospremili vsakič, ko se je dotaknil žoge, na tribunah pa dvignili tudi transparent z žaljivo vsebino.

Everton je navijaško zbadanje navidez mirno prenašal, prekipelo pa mu je po zadnjem sodnikovem žvižgu, ko je proti tribuni z organizirano navijaško skupino Rada usmeril sredinec, kar je huligane spodbodlo, da so ponoreli in od domačih nogometašev zahtevali, naj obračunajo z Brazilcem. Po nekajminutnem petelinjenju so se strasti vendarle nekoliko umirile, Evertona, ki so ga tolažili soigralci, pa so premagale tudi solze.

Vodstvo Rada se je že odzvalo na medijsko gonjo, češ da je nogometaš s svojim obnašanjem izzival tako navijače kot tudi navijače, Nikola Drinčić naj bi med odmorom v slačilnici potožil, da ga Everton provocira pri vsakem dvoboju, občasno tudi s sočnimi psovkami. Po drugi strani pa je Partizanov trener Marko Nikolić, ki je pred časom vodil tudi Olimmpijo, poudaril: »Takšne scene ne bodo na tribune pritegnile nikogar. Daleč smo, še daleč od normalnega stanja.«

Vodilni možje srbskega prvoligaškega tekmovanja niso sedeli križem rok in so Rad že kaznovali s suspenzom njegovega štadiona na Banjici. »Takšne sankcije, ki določajo prepoved igranja ekipe na omenjenem objektu, veljajo do končne odločitve disciplinskih organov Nogometne zveze Srbije (FSS), ki je prejela tudi prijavo proti klubu in vsem posameznikom, vpletenim v ta incident,« je pojasnil direktor superlige Vladimir Bulatović.