Otoška tekmeca sta v formi

Slovenska evropska tekmeca West Ham in Aberdeen sta opravila generalki.

Objavljeno
25. julij 2016 10.07
SOCCER-ENGLAND-CHE-WHU/
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly
Ljubljana – Tekmeca Maribora in Domžal v 3. kolu kvalifikacij za evropsko ligo West Ham in Aberdeen sta kljub pripravljalnemu obdobju – angleško prvenstvo se bo začelo 13. avgusta, škotsko pa teden dni prej – že v solidni tekmovalni formi.

Domžalski izzivalec West Ham se pod taktirko nekdanjega hrvaškega selektorja Slavena Bilića pripravlja v naši soseščini na avstrijskem Štajerskem v bližini Gradca. Minuli konec tedna je odigral prijateljsko tekmo z nemškim drugoligašem Karlsruhejem, pri katerem je Bilić nekoč zelo uspešno igral v »bundesligi«, in prepričljivo zmagal s 3:0. V odsotnosti največjega zvezdnika, Francoza Dimitrija Payeta, ki je po euru dobil podaljšan dopust, so bili strelci Carroll (9), Feghouli (17) in Fletcher (80).

West Ham je nastopil v domala najmočnejši postavi, kar daje slutiti, da bo tudi v četrtek v Stožicah tekmo vzel precej bolj resno. Igral je v naslednji postavi: Randolph, Antonio, Nordtveit, Reid (od 85. Rice), Cresswell (od 85. Makasi), Feghouli (od 85. Martinez), Noble, Kouyate, Tore (od 64. Byram), Valencia (od 75. Fletcher), Carroll (od 64. Obiang).

Škotski podprvak Aberdeen, pri katerem je v osemdetesetih letih prejšnjega stoletja in pred odhodom k Manchester Unitedu trenersko kariero uspešno oblikoval Alex Ferguson ter ga popeljal do zmage v pokalu pokalnih zmagovalcev, bo v četrtek na štadionu Pittodrie najprej gostil Maribor. Po dveh zmagah v 2. kolu kvalifikacij proti latvijskemu nasprotniku Vantspilsu (3:0, 1:0) je tudi generalko za Maribor izpeljal s skoraj najmočnejšo zasedbo. Prepričljivo je ugnal četrtoligaškega tekmeca Arbroath s 4:1 (Pawlett 30, Stockley 34, 45, Storey 81).

Trener Derek McInnes je preizkusil naslednjo enajsterico: Alexander, Henry (od 63. Ross), Harvie (od 50. Aucho), Storie, O'Connor, McKenna, Pawlett, Storey (od 84. McLennan), Stockley (od 79. Roscoe), Burns, Wright.