Palestinski podporniki prekinili tekmo Maccabija in Lilla

Na prijateljski tekmi med Maccabijem iz Haife in Lillom se je zgodil incident, na igrišče so vdrli palestinski podporniki.

Objavljeno
24. julij 2014 09.16
Posodobljeno
24. julij 2014 09.36
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Bischofshofen - Na sinočnji prijateljski tekmi med Maccabijem iz Haife in Lillom se je zgodil incident, ki so ga zaznamovali palestinski privrženci.

Ti so v 85. minuti vdrli na igrišče in začeli fizično obračunavati z izraelskimi nogometaši. Po nekaj minutah prerivanja in manjših pretepih je skupino z igrišča ob posredovanju policije pospremila varnostna služba, tekma pa je bila pri vodstvu 2:0 za Lille dokončno odpovedana.

Iz Maccabija so sporočili, da sta bila v pretepu lažje poškodovana dva člana kluba, Idan Vered in Dekel Keinan: »Pri klubu Maccabi Haifa verjamemo v sobivanje, strpnost in smo proti kakršnemu koli nasilju. Obsojamo nasilje, ki smo ga bili deležni. Tu ni šlo za šport ali nogomet, šlo je le za to, ker predstavljamo Izrael.«

Evropska nogometna zveza je zaradi izraelsko-palestinskih bojev sporočila, da do nadaljnega Izrael ne bo gostil kvalifikacijskih tekem lige prvakov in evropske lige.

Prav izraelski klub Maccabi Tel Aviv pa je naslednji nasprotnik Maribora v tretjem kolu kvalifikacij lige prvakov. Maccabi je v prejšnjem kolu izločil Santo Colomo, pri čemer je svojo domačo tekmo igral na Cipru v Larnaki.