Pariški junak je bil rezervist Edinson Cavani

Liga prvakov: v sinočnjih prvih tekmah osmine finala lige prvakov Benfica do zmage nad Zenitom v zadnji minuti.

Objavljeno
17. februar 2016 00.12
G. N.
G. N.

Ljubljana – Paris St. Germain bo 9. marca na Stamford Bridgeu v Londonu branil minimalno prednost. V prvi tekmi osmine finala lige prvakov je z 2:1 premagal Chelsea, junak pa je bil rezervist Edinson Cavani. Druga sinočnja tekma v Lizboni se je razpletla s srhljivo končnico, v kateri je kratko potegnil Zenit. Benfica je zabila gol za 1:0 v 91. minuti.

Tretji zaporedni dvoboj v izločilnih tekmah lige prvakov med PSG in Chelseajem je francoski prvak pričakovano začel podjetneje. Toda Zlatana Ibrahimovića in druge so angleški prvaki, ko so se pošteno ogreli, lepo umirili. Brez manjših zagat res ni šlo, a sredi polčasa so trdno nadzirali ritem igre. Ko se je zdelo, da bodo prvi polčas izpeljali suvereno in brez prask, je v 39. minuti s prostega strela, pomagal mu je tudi John Obi Mikel, udaril Ibrahimović. Žoga je po strelu spremenila smer in Thibaut Courtois ni imel rešitve. Ibrahimović je zabil svoj 46. gol v LP in četrtega v 18. tekmi proti enemu od angleških moštev. Francosko veselje na razprodanem štadionu Park princev je bilo kratko. V zadnji akciji prvega polčasa in po podaji iz kota je bil pred pariškimi vrati najspretnejši osmoljenec pri prvem golu Obi Mikel. Nigerijski veteran pri Chelseaju je dosegel šele svoj drugi gol v »champions league«, medtem ko je PSG prejel sploh prvi gol na domačem igrišču v tej sezoni LP.

Parižani so v drugem polčasu dvignili ritem. Nenehno so napadali, na trenutke prav oblegali Courtoisova vrata, toda Belgijec je držal Chelsea v igri. Londončani so prežali na nasprotne napade, a jih niso dočakali. Zmanjkala je tudi kakšna podaja ali dve, toda nemoč je bila vendarle izrazita.

Domači trener Laurent Blanc je v 74. minuti potegnil velikega aduta iz rokava. V igro je poslal Urugvajca Edinsona Cavanija, ki se je štiri minute pozneje oddolžil z golom. Po akciji Ibrahimovića in podajalca Angela di Marie je Cavani precej z desne strani kaznoval Courtoisa za izlet iz vrat. Belgijca je ukanil s strelom med nogami.

Šele v petem dvoboju PSG in Chelseaja v ligi prvakov v zadnji treh sezonah je zmagalo eno od moštev.

V Lizboni je Jonas zadel po podaji iz prostega strela po prekršku, ki ga je storil Domenico Criscito, za kar si je prislužil drugi rumeni karton in izključitev.

Rezultata osmine finala lige prvakov (prvi tekmi)

Paris Saint Germain - Chelsea 2:1 (1:1)

(Ibrahimović 39., Cavani 78.; Mikel 45+1)

Benfica - Zenit St. Peterburg 1:0 (0:0)

(Jonas 91.)