Perez: Ancelotti bo ostal trener Reala

Predsednik Reala Florentino Perez je zavrnil govorice, da je pod vprašajem prihodnost trenerja Carla Ancelottija.

Objavljeno
12. marec 2015 17.03
SOCCER-SPAIN/REAL
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Madrid - Pri madridskem Realu so danes nepričakovano sklicali novinarsko konferenco, na kateri je predsednik Florentino Perez javno podprl trenerja Carla Ancelottija in povedal, da bo navkljub slabšim rezultatom ostal na svojem položaju.

Evropski in svetovni prvaki so na zadnjih treh tekmah zabeležili dva poraza in en neodločen izid. Najprej so s porazom v Bilbau izgubili prvo mesto na prvenstveni lestvici, nato pa so bili neuspešni še na domači tekmi osmine finala lige prvakov s Schalkejem - to na srečo za Madridčane ni bilo usodno - za kar so jih navijači nagradili z žvižgi.

Pri španski Marci so ob slabšem nizu zapisali, da naj bi bili v Madridu pripravljeni odpustiti Carla Ancelottija, kar pa je Perez javno zanikal: »Izkoristili so slabšo formo kluba in zapisali neresnične informacije, kar je nesprejemljivo. Rad bi poudaril, da v klubu zaupamo tako trenerju kot igralcem. Ne glede na to, kaj se bo zgodilo v prihodnjih dneh, bo Carlo Ancelotti ostal na svojem položaju,« je pojasnil predsednik Reala, ki je imel v mislih prihajajoči derbi španskega prvenstva z Barcelono (22. t. m.).

Perez stopil v bran Baleu

Perez je v nadaljevanju spregovoril tudi o slabši formi Valižana Garetha Balea: »Gre za enega izmed najboljših igralcev na svetu. Najboljši klubi so se borili in se še vedno borijo za njegove usluge. Rad bi vam povedal, da ne smemo pozabiti, kaj vse je dosegel v svoji prvi sezoni pri Realu,« je Balea podprl Perez.

Madridčane v naslednjih dveh tednih čakata dve prvenstveni tekmi, najprej bodo v nedeljo gostili Levante, prihodnjo nedeljo pa bodo gostovali pri Barceloni, za katero zaostajajo za točko.